Thursday, October 11, 2012

konfius

Assalamualaikum

Uols.... hari ni kan sogo ada warehouse sale di tingkat 7!!! apa yang nak dikejar adalah satu je iaitu pampers Pet Pet RM 29.90. tu jelah target utama. nak beli sebungkus je, may be tahan 2 bulan memandangkan aisyah pakai CD lagi. dan semalam, genap2 pampers wee wee dry dia habis. jom ke sogo. tujuan satu tapi tak tahulah sangkut apa lagi nanti :-p

Ok, tadi baru balik klinik. masalah yang sama berulang kembali.. huhu.. risau pulak.. tu yang pegi klinik, terbang rm 50.. dapat ubat yang sama gak. berak berdarah uols.. huhu.. nak kata kurang air, rasa dah banyak dah air minum, kena double up lagi liter air ni. plus makan prun/papaya.. dapat senokot dan deflon..

lepas tu, masalah kewanitaan juga.. aisyah kan dah 10 bulan umurnya. aku pun belum peod lagi.. semalam, ada lepas kencing nak asar, ada la setitis darah.. punyalah gembira seperti anak remaja yang baru peod. kuikuikui.. sekali tu, setitis aje uols.. sampai ke sudah tak de kuar2 dah. konfius mak. tu darah peod ke darah buasir tu. padahal tak berak pun semalam.. aku ni bila dah malam, konfius siap tengok siling lagi ada cicak mati ke lalu darah dia jatuh.. huhu. cepat2 suh hubby belikan pad, siap nak yang 20 keping lagi.. balik2 dia belikan overnight yang tebal panjang tu. sekali non hado sampai ke sudah.. huhu..

Nak dijadikan cerita, doc kata tadi, pregnant tak.. terus beli UPT, 1 line je uols. mujur. bukan apa, perut buncit pun dah semacam je ni. risau juga kan. ada isi lagikah.. hmm.. may be sebab tak peod tu yang dinding rahim tebal dan perut buncit. ceh, pandai2 je wat assumption sendiri. aku ingat nak stop makan noriday, nak suh peod kuar dulu. baru sambung balik makan.. aku pun tak tahu hormon mana yang menggangu either sebab aku breastfeed or sebab aku makan pil perancang.. tapi masa aqil dulu, aku selalu lupa makan pil. nurse terus suruh stop kejap sampai peod balik. dah datang peod baru boleh amik. tu yang masa aqil dulu aku rasa dalam 8 bulan dah datang kawan tu..

tu je lah masalah konfius ku.. ok standby nak gi beli pampers :-)

babai. wassalam..

5 comments:

*azni* said...

sy pun tak peod lagi,anak dah 13 bulan lebih umur dia..perut buncit semacam gak..nak kata pregnant tak la sbb br cek tp perut buncit je..nape ek?

Masya said...

iyerlah kalau x makan pil kang lekat cepat pulak yer... tp ape salahnya dapat kawanlah aisyah... hihihihihi .... tp kalau x peod dan susu kan anak memang konfius jap takut termengandung...

MommyAqil said...

Maybe sbb bfeed kot..dulu pn aida nk dekat setahun tak period...Org kata selagi kita tak dtg period,kita takkan mengandung..tak tahulah betul ke tak..kwn aida ank dia dh dekat setahun 4bln dah tp xdtg jgk lg period...

sisanizu said...

erm..su maybe sbb 1st time dtg peod. dia tak berapa stabil lg.kuar setitis je..mungkin ade lg kot kuar sikit2..bln dpn lak kuar elok..agaknye lah...ha ha

sy pun xpeod lg sejak bersalin ayra ni (dh nk masuk 9 bulan).tp time anak 1 st dulu pun..1 st peod dtg betul2 pd hari jadi anak yg pertama. tu pun mcm sangkut2.. bln kedua baru smooth..

he he..

Anonymous said...

salam su..

gi check pakar la psl buasir tu..kak ina byk kali kn berak bdarah..xsakit tp tau2 je merah wc..rupanya usus tluka..kalau darah dlm najis tu puncanya dr sejenis bakteria..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails