Thursday, September 20, 2012

vitamin. perlu ke?

Assalamualaikum..

Adakah anda pemakan vitamin tegar? atau memang tak lansung makan vitamin? atau pemakan vitamin yang selalu skip?? aku ni kategori no 3 tu.. bukan suka2 nak skip tapi vitamin2 ni memang kat opis. jadi kalau weekend or cuti panjang, memang tak bawa balik ke rumah, kemungkinan lupa atau merasakan tidak perlu. hehe..

Dulu, masa lepas dapat aqil, rajin juga aku mempulun beli vitamin kat farmasi. ada multivitamin, ada B kompleks, ada calsium dan vitamin D.. tapi tulah, semuanya hanya hangat2 tahi ayam.. mula2 je makan. tak berhabis pun sebotol tu.. last2 aku buang.. makan vitamin kena minum air yang banyak ye.. 

Now, aktiviti bervitamin bermula sekali lagi.. yang aku makan adalah vitamin C dari Amway, sebab selalu selsema..  adalah lagi separuh botol.. tu sume aku letak kat opis. baru senang ingat.. pastu, minggu ni pun aku ada beli spirulina dari cosway.. yelah, tengok promo dia 3 botol x 120 biji hanya RM 48.++.. aku pun share2 lah dengan budak opis sebotol sorang dapat lah RM 14.++ hehe.. tapi makan nya 10 biji sehari.. hoi, jenuh nak telan sebutir2 kecik tu. kembung minum air je lah.. aku ngelat amik 5 biji je dulu before breakfast.. bau dia, masya-Allah, macam bau makanan ikan.. yang vitamin C amway aku makan tu, dia macam pekat sikit rasa vit c, macam masam2, bila kita telan, dia suka tersangkut kat tekak.. mula2 makan macam nak terkeluar balik, lama2 dah immune dah.. oklah kan.. hehe.. upss lupa ada lagi vitamin yang aku amik tapi on off makannya iaitu EPO.. from cosway juga.. aqil suka suapkan aku makan vitamin2 ni.. hehe. ngengada buak tu, orang nak cepat, main2 plak dia..

 my vitamin. nak tunjuk gambar vit ke gambar frame blkg tu. hehe

pic pagi ni.. tudung raya tapi baru pakai :-) edit via camera 360 je..

Ok bye. wassalam..


2 comments:

Ietams said...

Saya pun rajin gak lupe nk mkn vitamin.
Sudahnya letak dlm henbeg senang!
Bila teringat bule terus mkn je

Suliana said...

ietams,
henbeg penuh dah.. berat plak tu. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails