Friday, September 21, 2012

pavlova lagi

Assalamualaikum..

hari ni kita busy sikit kawan2. hehe.. tengahari pulak pegi makan rumah opismate. eh tak malu ke gi makan rumah orang tu.. hehe.. makan2 apa kisah, dah orang ajak pegi je la.. Menu tengahari tadi dibawakan oleh cik ku, makanan pantai timur.. weeheee.. dah makan2 lupa pulak nak amik gambar. dah separuh dah, tinggal tulang ikan, baru sedar tak amik gambar. kekeke.. so menu tadi adalah sayur campur, ikan tenggiri masak kunyit lengkuas letak nenas (gulai), ayam goreng, telur dadar dan air oren.. side dish budu ;-p ok, sila makan sampai tinggal tulang jer.. hehe.. sedap bangat dong.. yelar, kita kan ada darah pantai timur skit, mestilah rindu rinduan sama masakan di sana :-) maceh tuan rumah, lain kali menu lain pulak. hehe..

 merenyam kat rumah orang.. :-p

semua di atas tidak mengandung ye.. kekenyangan :-)

Nak cite lain sebenarnya.. kelmarim, Isnin sampai rabu, adik lelaki aku tidur rumah, ada kursus katanya di bangi.. lalu, kubuatkan pavlova. masa puasa lepas, adalah aku bawa balik sebijik, tak puas makan.. ni kebetulan bahan2 dah ada, boleh la buat.... sedap pulak bila makan sekali sekala ni..

 ni jelah buah-buahan yang senang dan fresh didapati di Giant.. 


Kepada yang mahukan resepi, rasanya macam dah pernah bagi link.. jap cari eh.. ok, boleh refer entri ni ye.. RESEPI PAVLOVA

Ok, bye.. selamat hujung minggu.. wassalam..

2 comments:

Huda said...

terernya awak buat pavlova..

Masya said...

meriahnya pavlova dia...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails