Wednesday, September 19, 2012

mereka.. kesayangan saya

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua.. seronok cuti 3 hari?? for me biasa2 je lah, tak pegi mana2, just around lembah klang saje and balik kampung lenggeng..

pagi ni tak de apa nak cite pun, just nak share pasal anak2 je la kan.. esok 20 september aqil genap 3 tahun 8 bulan.. dah besar anak bujang ibu ni. tahun depan boleh hantar pegi tadika depan taska tu.. tapi belum riki2 lagi berapa harga nya. saje nak kasi pendedahan awal kat aqil.. kalau macam aisyah tu, budak lahir hujung tahun, mungkin boleh consider lagi nak hantar sekolah ke tak sebab masa tu dia belum pun cecah umur 4 tahun lagi... Aiseyman.. kos lagi kan tahun depan.. ntah berapa pulak yuran tadika aqil.. Insya-Allah rezeki anak tu sentiasa ada kan.. 

Aqil.. manja dengan ibu.. ni lah pendamping aku di mana saje aku berada kecuali waktu bekerja la.. waktu bangun ikut time dia, waktu tidur ikut time ibu.. kalau aku tidur lambat, dengan dia sekali tidur lambat.. kalau kena sergah dengan ayah dia, baru terjebek2 naik atas tidur. tu pun dia akan tidur dengan air mata sebab aku takde.. haa.. camana tu. dah ada adik pun manja lagi. kalau tidur pulak, dia akan letak bantal dia rapat sebelah bantal aku. nak suruh aku tepuk dia. kalau tak dapat tepuk, dapat pegang kaki pun jadi ;-( kuat minum susu.. kadang aku cakap buatkan S-U-S-U, dia boleh plak paham nak suruh buat susu dia.. baru nak secret2 kalau tak habis susu dia stok seminggu dua je..

hai.. nilah aqil.. ibu mula blog pun semuanya kerana nak cerita pasal dia..  
ni adik mek kesayangan aqil dan kesayang ibu. kejenya kan, lepas makan - berak, asal bangun pagi je berak.. kena siap lewat sikit sebab kena settlekan adik mek ni.. comel lah posing macam ni.. mood baik ni..

Okey, get to go... bye wassalam..



1 comment:

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

comel, anak2 sue nih putih gebu jek semua..:)..

anak kalau dah stat tadika mmg lerr, duit laju mcm air, ada gak tadika yg murah, tp tgk la plak mcmne pmbelajaran dia.. nnti dia dah skolah darjah 1 barulah lega skit duit..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails