Tuesday, September 25, 2012

hutang baru

Assalamualaikum..

Eh tiba2 boleh buka pulak blogspot ni :-) tq admin.. apalah hari ku tanpa bahan bacaan ini.. bosan giler. time2 free tulah nak godek2 blog kan.. bila update pakai bloggerdroid, layout dia jadi tak cantik bila buka live.. sakit mata meh tengok, tu yang kena edit2 skit tu.

Ok, hari ni kan pay day!!! alhamdulillah.. punyalah berangan je lebih, ku ingatkan bulan ni yang naik gaji, rupanya bulan depan.. kuikuikui.. sila bersabar rakan sebatch i ye.. owh, menyebut pasal gaji peningkatan gaji, begitu jugalah peningkatan expenses ku.. bila dah amik kereta baru, mak terpaksalah membuka buku hutang baru.. nak tak nak, kena akur dengan realiti kehidupan, kita bukan orang senang, kalau nak aset, kenalah berhutang..

liabiliti baru. 9 tahun lagi baru clear, insya-Allah..

mvyi premium 1.3 ez..
kereta ni lah aku nak beli masa mula2 kerja dulu.. tapi masa tu gaji kecik, tak mampu rasanya pakai myvi..

hiasan bantal stoberi beli kat cameron.. masa tu tak terfikir pun nak ada kereta baru.. 

Seronok rasa dapat naik kereta baru, tinggi je rasa, sebelum ni naik kancil :-p serba serbi berhati2.. makan dalam kereta tak boleh (tapi mak dia yang tak ikut peraturan), hisap rokok dalam kereta tak boleh, cilok2 tak boleh, selipar naik atas kerusi pun tak boleh.. tumpah2 apatah lagi :-p i baru sekali drive, selebihnya en hasben la bawak..

Tapi, dalam berhati2 tu, umur belum sampai seminggu dah kena cium.. WTF camry telah mencium bumper belakang di tengah2 jem. mujur calar halus disudut bumper.. rasanya boleh hilang kot kalau polish. kalau ada spray2 yang boleh hilangkan calar, boleh suggest ye.. 

Family car masih di bengkel!!! nak jual nak jual. sape nak beli Honda Accord tahun berapa ek, tapi umur dia dah 16 tahun kot.. after masuk bengkel tukar enjin sume, of course la good condition kan... seat sume dah tukar baru tau.. ceh sedap2 je declare tanpa memberitahu ownernya :-p kalau jual, terpaksa survive dengan 1 kereta dan 1 motor kapcai berumur 10 tahun kot... hope boleh survive, public transport banyak, lrt ada, teksi ada, adik2 aku pun ada, eh :-p

Ok, bye.. wassalam..

12 comments:

Ietams said...

Wahh cantiknya. .
Bersemangat tinggi bila pakai kereta baru ni kan

Suliana said...

ietams,

maceh.. semangat awal2 je.. ni belum berbasuh lagi keta tu :-)

Anje a.k.a Mummy_Balqis said...

wah best2 ada kete baru, leh ronda sana sini, samalah kita pun tak mampu beli cash, kena la berhutang

mama maman aka yana said...

beshnyer ada keta br.. kita pun dok agar2 nak tukar keta.. tp dok agar2 jew la lg.. hahaha.. gerun takut takleh survise lak.. maklum la br rasa boleh bernafas..:P

MommyAqil said...

Wah..tahniah su..dah beli kereta baru...cantik..keta baru mmg kena slalu kena cium awl2 tau su..keta kami dulu pn br dua minggu dah kena cium ngn keta KPN..huhuhu...sabo je la kan...

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

plat apa sue..?? lnda pun bru tukar, tak sempat buat post lg dpt WXD cepat sungguh skrg dah WXG dah kot.. apapun, buka buku utang baru..

Suliana said...

Anje,

syokla jln2 dgn keta baru. siap duit myk je. hehe..

Yana,
yelah, kita pun kena kira byk2 kali :-)

mummy aqil,
tu la. spoil betul.. huhu

linda,
plat su BLV. tu yg xnk amik no kl, laju sgt.. nak amik plat J lambat la plak prosedur dia..

Nozie Yusof said...

sygnye dh calar, tp kat tesco ada jual cat kecik2 utk tampal yg minor scratch..siap dgn brand keta lg dia jual.

IdaShazana said...

Huhuhuh...kereta baru. Mesti bermgu2 tersenyum happy

ejaMaria said...

wow... dah dapat kereta idaman... congrat... :)

NaDia CoMaNeCi said...

bestnya...keta baru!!

Masya said...

lame sy tak singgah sini.. rupenya dah ade kereta baru yer..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails