Friday, September 28, 2012

bajet 2012

Assalamualaikum. .


Salam jumaat frens. me masih berkursus lagi. yang bestnya ( tak tahula best ke tak) hari ni ceramah dari Dr. Irfan Khairi!!!! tak kenal ke sape? Jutawan Internet ok. hope hari ni dia dapat kasi tips jutawang :-P nanti ku kongsi dalam blog ni kalau rajin.


owh ada lagi special. hari ni PM akan bentang bajet pukul 4 nanti. siap2 earphone/ radio semua. kalau dulu, ada ko nak dengar? non hado. sejak dah jadi penjawat awam ni, kenalah juga dengar kan. tadi terbaca kat paper berita harian, KSN kata ada berita baik buat penjawat awam. apa la agaknya berita baik tu. bonus 2 bulan kah? owh mimpi la kau. . harga kereta turun? wallahua' lam. .


Bajet untuk diriku menggunakan dana gaji bulanan telah langsai semalam :-) just a few click, tinggallah tet tet tet :-( tak pelah. sabar ye. ada rezeki lain. kalau ikut gaji memang tak cukup manjang, tapi aku alhamdulillah cukup2 makan. .


Ceramah semalam sangat2 bagus. bagaimana mengurus kewangan. harus dipraktikkan segala tips yang diberi memandangkan aku dah buka hutang baru. antara kata2 penceramah tersebut "jangan buat hutang utk bayar hutang" usaha kumpul sikit2 untuk habiskan.


kalau nak cite, banyak lagi. tapi tak pelah irfan khairi dah mai ni :-) ok bye. wassalam


Published with Blogger-droid v2.0.4

2 comments:

Cik Eka said...

nanti share ye kak..hehehehe

samalah,dah jadi penjawat awam,dengar jugak ni..

:)

Suliana said...

cik eka,
insya-Allah.. dgr time balik keje dlm keta :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails