Tuesday, August 7, 2012

diari ramadhan hari ke 18 : buntu

Assalamualaikum..

dah hari ke 18 ye kawan2.. hai cepat nya.. dah banyak2 hari ni, buntu tau nak masak apa.. sekarang ni duk tengok kuih raya je berangan nak buat. tapi bila masa aku nak membuatnya.. kuih raya kat rumah macam dah nak habis, asyik makan je.. hehe. en suami kata, tak pe makan je, nanti dah raya, tak de orang nak makan kuih raya.. Ok, ni nak share kot2 la kalau korang nak cari idea nak masak apa petang ni. ni iftar sepanjang berada di rumah ibunda di kluang.. semalam balik rasa sedih je dah tak de riuh2 dah time nak buka. sume kena masak sendiri.. sume kena perah otak nak masak apa, nak makan apa. kalau berbuka dengan family, idea sume dari mama.. kami just tambah2 je apa yang mama dan ayah request nak makan. 

 sambal udang dan petai mama masak. dah lama nak makan petai

 sayur taugey masak lemak 

 ayam goreng halia

 spaghetti bolognese air tanganku

puding kastard and coctail air tangan kak long

yang ni menu hari jumaat. menu buntu juga ni.. paprik ayam, ikan goreng dan hiasan timun dan salad, buah stoberi, mangga, kiwi dan pear. gasakla disatukan semua :-)

hai lah menu penuh meja di rumah mama.. yummy...

balik ni tak tahu nak makan apa... goreng ikan cicah budu sudah. haha..

ok bye wassalam. selamat berbuka

1 comment:

Mama-ILuvU said...

sedapnya sambak udang petai tu. petai mmg pembuka selera. dalam peti ais rumah saya pun ada sepapan tu.udang pun ada..haaa cantik..berudang sambal petai jugakla esok nampaknyer :-)

p/s : Pada yang mencari tips/suplemen bagi menjayakan penyusuan ibu boleh berkunjung ke blog saya
http://mama-iloveu.blogspot.com/2012/08/testimoni-4-oz-ke-7-oz-dalam-masa-2-hari.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails