Thursday, August 16, 2012

beg sekolah

Assalamualaikum..

Suasana di opis ni memang dah ke laut dah. sape yang cuti besok, ramai dah balik awal.. aku masih di sini mengadap pc nak buat kerja pun dah tak de terima emel apa2 pun.. outstanding work memang dah habis.. memang tak de keje lah. kalau ada pun, tu akan disenaraikan sebelum balik hari ni, tepek kat pc, kut2 naik cuti nanti tak ingat ada keje menunggu :-)

Semalam, pegi beli beg aqil.. Sebelum ni, dia pakai beg dari zaman baby dia. beg keras simple dimple warna merah tu. sangat lah tahan dah 3 tahun baru rabak. tu pun rabak kat zip sebab cikgu dia suka sumbat segala macam dalam tu sampai nak zip pun dah tak boleh tapi paksa zip, tu yang koyak tu.. huhu..

Oleh kerana dia dah pandai memilih apa yang dia suka dan apa yang tidak, maka aku rasa dia suka angry bird. alah, kalau beli spiderman ke, ben 10 ke, ultraman ke, mesti dia suka jugak :-) tapi seperti biasa, ikut citarasa ibu lah. hehe.. alhamdulillah dia suka bila ibu beli beg angry bird.. beli kat Sogo.. tak pelah mahal sikit, harap2 boleh bertahan sampai ke sekolah nanti. tahun depan aqil dah 4 tahun, dah boleh pegi tadika, boleh lah bawa beg ni.. 

Balik2 je semalam tunjuk kat dia, terus dia nak sandang beg tu. beg tu ringan sikit compare dengan beg keras tu. hari ni pun, naik motor, dia yang sandang beg tu. ada apa je dalam tu, baju dia dua pasang je dengan susu :-)

 cantik tak beg aqil? :-)

aqil nak gi sekolah ni..

Mesti lepas ni dia sibuk nak bawa beg dia kemana2.. tak pelah, janji aqil suka kan. tak delah membazir ibu beli kalau aqil tak suka..

Bye.

selamat bercuti..

Wassalam

2 comments:

Huda said...

Mau tak seronok dapat beg baru kan..SELAMAT HARI RAYA SU..

Ietams said...

Mesti dia happy sgt2 dpt beg baru.
Nampak excitednya kat muka

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails