Wednesday, July 4, 2012

Tugu Negara

Assalamualaikum...

selamat pagi semua. hari ni aku ras sangat letih.. duk menguap2 je.. tidur macam biasa sebelum jam 11 malam dah tidur dah.. mungkin kepenatan sebab aktiviti melompat semalam. hehe. over gitu..

Ok, sambungan dari aktiviti melompat semalam, ex bos kami bawa makan kat area tugu negara tu. kalau tak silap namanya kawasan PTD. pada aku makanan dia biasa2 je lah. may be amik lauk bukan lauk yang femes. tapi tak pelah, orang belanja, alhamdulillah.. Ok, sebenarnya tak sangka pun tempat tu sangat dekat dengan Tugu Negara tu.. Lepas makan tu, kitoang pun singgah la situ..

Masuk dah lah free, pastu pelancong tak berapa ramai, adalah dalam satu bas persiaran je. panas2 buta memang sempat je posing. dah kata suka bergambar. hehe... Dulu, masa zaman kecik2 je ayah kata pernah bawa ke sini, tapi aku tak berapa ingat pulak. hehe.. jom tengok gambar.. sori lambak gambar banyak sikit dalam entry kali ni..  

 Tugu Negara

Ni tiang apa ek? lupa nak tengok nama
back view of Tugu Negara. semua gambar pakai samsung :-) cun kan..

Ni la unit kami. ada yang dah keluar dari unit still keep in touch to hang around and gossiping. yang dah  keluar ke unit lain ialah Puan Seri (tudung kelabu) dan Niza (shawl hijau). peserta baru pulak ialah Cik Ku yang dedikasi (tudung purple) dan Yani (Tudung hijau). seorang kumbang sahaja tapi baru dinikahi hujung tahun lepas. bos baru kata itulah tonggak kami. hehe
 berangan jap ala model jadian. panas okeh, mata ku dah tak tahan kalau tak kelip :-p

 ni ala2 drama samarinda. puan seri pun boleh tahan posing. kekeke

 sempat lagi..

 ni masa baru tiba, berebut2 nak bergambar kat tembok ni..hehe

 me tiada dalam pic, biasalah camera woman :-p

 ni pelancong dari China nak amik gambar dengan kami. hehe.. may be kitorang pakai baju kebangsaan :-)

 kepanasan

ups.. gambar sebelum ke tugu negara. makan dulu.. minta tolong abang kedai amik gambar.. 

pulang ke opis juga sempat berposing..  happy ending :-)

Okey.. last but not least, silalah melawat tugu negara. di samping menambah ilmu sejarah di situ, dapat lah juga view yang sangat cantik untuk bergambar. Puan kata ramai orang amik gambar kawin kat sini.. emmm.. silalah pengantin baru yang dekat2 kl ni amik gambar kenangan kat sini :-) okey, itu saje cerita sambungan aksi lompat2 semalam..

Wassalam...

4 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah baik punyer posing masing2, mmg sporting habis la...

Nur Hasyimah Mahasan said...

wah teruja dok posing kat tugu negara...pernah gak p sini tu pun coz p makan kat PTD tu gak...

*SiRibenMerah said...

percayalah.. saya belum sampai lagi Tugu neh.. hehehehe~

Suliana said...

anje,
kami mmg suka bergambar :-)

syima,
hehe. saje jln2 kan..

siribenmerah,
sila lah singgah :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails