Tuesday, July 17, 2012

tren dan si gadis

Assalamualaikum. .


Hari ni aku kursus 2 hari sampai esok.. Banyak idea juga nak update tapi tak pelah tunggu tenang2 dulu.


Pagi tadi, dari rumah naik lrt terus sampai tempat kursus.. Hai punyalah ramai orang. Berhimpit. Aku dengan bag laptop (kena bawa), cooler bag, handbag dan botol air.


Lama2, mereka2 ini makin berat di bahu di tambah2 dengan keadaan tersepit. . Orang yang dapat masuk tren sume tak nak gerak dalam lagi. Sume berebut tiang nak pegang takut jatuh. Sabo je la.


Ada pulak mamat ni masuk ketiak bau tak ingat.. Hala ke hidung aku. Aiyak. . Ni tak boleh jadi. Gerak la je dalam sikit. . Pakai la deodorant ane oii.. Tak pun kurangkan makan bawang tu. Atau dia memang suka bau cenggitu kot.. Pengsan..


Tak lama tu, ramai orang turun kat masjid jamek. Yeay boleh duduk.. Sakit bahu ku.. Mujur la esok mr hubby dah ada. Tak koser nak naik tren lagi dengan bag banyak tu. .


Semalam kan kelakar bila diingat balik. Seperti biasa tidurku  diapit oleh si gadis dan si bujang. Si gadis menangis tengah malam. Aku ni tak perasan dia tidur kat mana. Angkat la dalam gelap. Sekali tu terkena cahaya lampu luar, aqil rupanya yang aku angkat. Kelakar muka dia tengah tidur. Patutla berat je ibu angkat. Hihi.


Ok bye.


Wassalam


Published with Blogger-droid v2.0.4

1 comment:

Syahada Ahmad said...

Hilang ngantuk sha bila baca perenggan terakhir tu.hahaha...

ade2 aje lah sue ni. payah no ke nak bukak lampu jap. hahaha
agaknya silap angkat laki pun x prasan kot, laki sengih jee kena angkat, pastu masuk baby cot. :-D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails