Friday, July 13, 2012

menjadi survivor di SOGO :-)

Assalamualaikum..

Cita-cita ku nak berasak di sogo dah tercapai :-) aku kuar rumah kul 730 pagi, siap2 hantar aisyah dan aqil ke destinasi masing2, sampai di Sogo pukul 830 pagi.. sebelum tu, tengok orang dah beratur panjang di entrance utama Sogo.. Alhamdulillah dapat parking baik punya :-) Sebelum apa2 hal, baik aku pam susu dulu dalam kereta walau pun dalam hati ni cepatlah, aku nak beratur pulak ni. hehe.. cepat2 pam pakai manual avent dan jadilah dapat 5oz tu :-)

time beratur.. tengok rakyat malaysia tak reti beratur.. marah cina dibelakang ku..
Tujuan utama untuk ibu2 adalah di tingkat 4 ye, children's world.. wah memang heaven. sampai2 je macam tak berapa penuh.. elok je aku tengok lipatan kain baju sume. sekali aku pusing belakang, mak aih.. dah penuh dah orang.. aku pulak macam tak  berapa reti nak beli baju apa. pulakkk.. yelah, dulu kak long aku ada, aku terpengaruh juga dengan dia. sekarng aku sorang2, apa pun aku tak amik sampaikan orang dah padat, hanya bawa bakul saje..

Last2, tak boleh jadi.. aku pun memenuhkan bakul. harga dia?? hmm kena pandai pilih. ada yang harga dia sama je. percayalah sebab aku ni tiap2 minggu pegi sogo even ada sale kecik or sale besar. kalau nak beli, kena pandai tengok. kalau dia tulis 50% + 50% diskon, tempat tu  lah korang kena berebut.. aku sebenarnya malas juga nak berasak, tapi tu lah, aku ni cepat terpengaruh dengan orang.. aku pun join sekali. dapat tarik selai dua pun jadilah.. haha.. 

Kena tengok barang juga.. yang tadi aku rembat jeans poney untuk aqil.. okey juga kain dia.. dua pasang dapat RM 50.. ha.. terer tak ibu?? hehe. . aqil dapat lah 3 helai suar jeans, 3 pasang baju. kali ni beli baju kartun2. tak de dah baju belang2 dan plain saje. hehe. beli baju ben 10 dan spider man, sehelai je baju kemeja..

Bila dah anak dua ni, lain jantina pulak, aku ni dah tak keruan nak pilih baju. asyik duk pilih baju aqil je.. baju aisyah lupa dah... pusing punya pusing, dapat lah beberapa helai.. habis lah dalam RM 400.. mengikut bajet dah ni.. sorang 200 jer... maceh ayah aqil aisyah bagi duit poket .. hehe


rebut jangan tak rebut.. time ni kat area MIKI kids
Aku pun sampai terkagum dengan ibu2 ni.. sanggup berpeluh, berebut2 nak cari pilihan yang terbaik untuk anak2.. aku duk tepi je tengok :-)  seronok gak cam ni :-) Jadi orang laki jangan banyak bunyi la. harapkan korang nak berasak cam ni? ada yang runtuh rak baju tu, haha.. ada yang bakul lalu atas kepala, terlanggar2 sana sini, tapi semua orang kena fahamlah, jangan nak marah2 okey.. ada salesman tu cakap dengan kawan dia, aku rasa dah macam kat jalan tunku abdul rahman dah. hehe.. yelah.. elok2 diorang datang rambut bersikat elok, masuk tingkat 4, dah huru hara :-p

Kalau kat tingkat lain, mengikut pandangan ku, tak berapa nak padat tau. masih boleh rasa ekon, masih ada space nak bergerak. kalau tingkat 4 ni, hanya survivor saje boleh masuk.. hehe.. ada juga yang bawa anak, sian diorang, ada yang anak hilang, ada yang hilang ibu bapa. hmm.. kalau aku, tak kuasa nak bawa. lebih2 lagi dengan aqil yang suka main celah2 rak.. risau..

Okey, tiba masa balik. dah kul 12 lebih dah time tu. memang target aku kul 11 lebih tu dah boleh bayar. lama kan memilih? hehe.. mujur bawa cash, sebab mesin kad kredit dia biol.. may be ramai orang, so wireless dia tak dapat.. line telefon pun asyik tak de je.. okey, siap aku simpan barang dalam kereta, aku pun pegi redeem kupon. dapat lah dalam 4 keping RM 10. mujur tak over panjang orang beratur..


Pastu siap2 beli makanan dan aiskrim, balik. berdebar juga dengan rate parking berapa lah aku kena ni.. sekali tu dah total2, dapat free 3 jam!!! wah, bayar RM 5 jer... bagus2... kalau tak dulu aku kena sampai RM 18 kalau tak silap.. tapi tak pasti kenapa aku tak redeem.. may be pegi hari bukan sale kot..

Okey tu je cerita pengalaman di sogo hari ni.. manyak syok :-) belum belek2 lagi baju aqil dan aisyah ni.. kalau korang nak pegi, esok ada lagi. tapi, kalau tak nak terlibat dengan masalah parking, sila datang awal, kul 830 dah ada depan Sogo ok. kalau yang belum jadi member tu tapi nak pergi, jangan risau, kaunter untuk new registration sentiasa ada.. dah macam ejen sogo la pulak :-)

Okey itu je.. bye. wassalam


9 comments:

sisanizu said...

Wah seronotnya shopping..

Sharinginfoz said...

ramai betul plan nak pi esok...

Hidayah Bach said...

Hai..! Saja google carik entry Sogo hari nih apa cerita..seronok shopping Ye?

fiza arshad said...

Wah bestnye shopping!! Byk tul k.sue shopping! Fiza da siap2 shopping bj raye faris :)..byk tu sorg bajet rm200 :)

Mama-ILuvU said...

Salam suliana. Saya start follow blog suliana sejak dari aisyah lahir. Nak exchange link boleh?

Blog saya

Mama-iloveu.blogspot.com

zihan said...

semua duk update sogo kan?tapi i sangat tak rajin nak g beratur, berasak2 sume tu..tp yg pg untungla kan..dpt beli murah..jimat..:)

lily lotus said...

wallah! memang terbaik! gi sesorang lak tu.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

beshnya sue....klu laa dekat dah ku terjah sogo tuuuu

~ujicham~ said...

haha.. suka aku baca.. shopaholic betol.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails