Friday, July 27, 2012

Hidup lesen

Assalamualaikum..

Mujur teringat. Hari ni tarikh lesen memandu aku tamat tempoh. So, berjalanlah kita ke JPJ di tingkat 2 bawah maju ni.. sekali tu, sistem down lah pulak.. Malas nak tunggu sampai sistem ok, aku pun berarak ke post office depan maju.. yeay, tak ramai orang... Tekan no giliran, sekelip mata no ku dipanggil.. terus ke kaunter..

dia kan dah tukar sistem ikut hari lahir kan. sepatutnya aku kena bayar RM 30 untuk setahun, lesen kereta dan motor juga. (ye, ada lesen motor juga tapi dah lama tak bawa motor, tak reti dah kot nak bawa sendiri) So, tadi aku hidupkan untuk setahun je.. Pastu bila nak ikut birthday punya pasal, pro-rate la, kena la RM 47 dah termasuk caj RM 2 kot tadi.. 


Ni je nak tunjuk sebenarnya. hehehe.. gambar dalam lesen memandu.. lepas SPM kot ni dalam 17-18 tahun ni.. sweet 17 gituww... baru nak belajar pakai gincu, tu yang terjuih je bibir tu. haha. Belum tukar2 lagi ni, alamat pun masih di Johor.. Gambar IC kira ok lagi sebab dah pernah masuk gambar baru, masa tu belajar lagi kot, tukar IC.. IC yang terbaru ni belum tukar lagi.. ntah bila nak tukar tak tahu lah. JPN pun dah pindah dari sini. huhu..

ok. Hari ni jumaat kan.. nak gi jalan2 kat Jalan TAR.. bersemangat weih.. siap kelas tadarus cancel hari ni ramai yang tak de.. sabo je lah.. ok. wassalam...

2 comments:

Nieyl said...

amboi...nieyl nyer bulan depan baru tamat tempoh...wah!jenjalan la arini yea...:) tadi nieyl tadarus pun 2 org jer...rmai yg cuti...=)

Masya said...

alamak!!! saya punyer lesen mati bulan berapa lah pulak dia cas ikut hari lahir ni huhuhuhuhu....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails