Saturday, July 21, 2012

diari puasaku 2012 : salam ramadhan

Assalamualaikum. .


Ahlan wasahlan ya ramadhan. Ramadhan datang lagi :-) 1 ramadhan suasana sunyi sepi dari pagi tadi. Apa korang buat ek. Macam aku, pagi tadi pkl 9 pergi kelas mengaji, pkl 11 balik, terus buat kerja rumah. Now aisyah dah tidur. Tapi yelah, 1st day puasa terasa lemah sedikit. Tapi, kerja tetap diteruskan slow& steady. .


Sebelum tu, nak minta maaf pada sahabat2 alam maya sekiranya ada penulisan ku ini menyinggung perasaan korang. Selamat berpuasa semua. Kisah yang tak best untuk diriku ialah, plan dah laaaaamaaaa nak balik kluang sambut 1st day puasa. Tiba2 kereta masuk bengkel nak baiki ekon je, tak siap2 sampailah hari ni. Takkan nak balik naik kancil. Boleh tapi tak selesa lah sikit. Kancil tu dalam kl ni boleh tahan lagi la, tapi perjalanan 4 jam dengan anak2 macam tak berani la pulak. .


Tak pelah, xde rezeki. Kita tunggu nuzul quran pulak.aiman pun balik time tu.. So petang ni, berbuka dan tidur di lenggeng rumah MIL.. So it's mean menu berbuka adalah tak tahu :-) dan kedatangan ramadhan di mulakan dengan batuk dan selsema. Dugaan. . Si kenit gegel pun sama meleleh je. Berjangkit la ni. .


Azam berbuka tahun ni tak nak membazir mengidam macam2. Hihi. Dulu pun sama - pregnantkan aisyah, cuma pantang tengok karipap & tepung pelita mesti beli. . Makan waktu berbuka pun insyaAllah nak sikit2 je pastu solat. Pastu baru sambung makan.. InsyaAllah. .


Terawikh? Memang tak dapat berjemaah di surau/masjid. Tapi aku sedaya upaya nak juga solat sendirian di rumah. . InsyaAllah harap dipermudahkan. . Nak juga bertadarrus dan mencari peluang sekiranya ada. .


Okey kawan2, moga puasa kali ini lebih baik dari tahun sebelum2 nya. Moga ditingkatkan iman kami, ditambahkan kesabaran sepanjang berpuasa. .


Sekian, wassalam


Published with Blogger-droid v2.0.4

2 comments:

Sharinginfoz said...

selamat berpuasa

nur said...

slmt berpuasa..
nmpk sedap snow pudding kat bawah ni..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails