Thursday, July 26, 2012

dermatologi

Assalamualaikum..

Tadi pagi ada appointment kat Klinik pakar dermatologi untuk aqil.. Perkembangan aqil sekarang ni, oklah dah pudar skit.. even dia tak nak pakai hydrocort tu.. sabo je lah. bila dipakai disapu balik, dia tak suka bau kat atas mulut dia tu. tu la geram tu. nak tunggu dia tidur, aku yang tertidur dulu. huhu. jadi ubat itu adalah tak luak lansung.. 

So hari ni follow up saje lah, tak de amik ubat pun. Doktor cakap boleh baik tapi takes time la.. insya-Allah. Bengkak tonsil aqil pun makin berkurangan tapi still nampak ada lagi.. masih on antibiotik. Lupa nak cite pasal tonsil tu. Doktor kata BIG NO NO NO pada coklat, gula-gula, air manis, aiskrim, dan makanan berminyak.. tu sume tu kegemaran dia la tu.. camana nak halang. tapi isnin dan selasa tu boleh control lagi. tapi semalam ada goody bag dalam beg sekolah dia, macam2 la jajan dalam tu. habis melalak nak makan sume. nak tak nak, kasi sumi je sebijik. yang choc dan biskut tu memang nak kena sorok...

ni gambar pagi tadi. suka dia gi hospital.. nurse kata aqil macam pak lawak :-)

 sibuk dia nak pakai spek rabbit belakang tu.. sabo je la...

inilah budak manja kesayangan ibu ni.. dah ada adik pun masih "ibu ibu ibu"

ok bye. wassalam

2 comments:

Marsha~ said...

sainnye aqil.. kecik2 dah kena tonsil... (

Masya said...

kesiannya dia.. tp demi kesihatan dia.. kt kene lah ikut cakap doktor kan... barulah blh baik cepat...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails