Wednesday, July 18, 2012

air oh air

Assalamualaikum..


Yeay hari ni last kursus. Boring gila kursus risk management ni. . Buat reporting. Tapi bagus juga dapat lah tahu sikit2 apa dia risk. . Lesson learn, lepas ni kena pilih kursus yang sehari je. Tak mo direct 2-3 hari. Sangap ... Camana la kalau masuk kelas belajar lagi.:-P


Esok, ofis ada buat bacaan yasin menyambut ramadhan. So ada makan2. Tugasan dibahagi sama rata. Aku kena celur bihun. Tapi aku pun berhajat nak test satu lagi puding. Dulu buat tak jadi. Nak try lagi la. Siaplah kawan2 aku kena rasa puding eksperimen ku kalau jadi la. Hihi


Lagi, hari ni alhamdulillah. Selepas 3 hari tidak melepas, berjaya juga dia dilepaskan. Aku kan ada masalah perperutan. Dan bila memerut, masalah lain yang datang. Tapi, hari ini dengan hati2 aku melepaska .. Tiada masalah lagi. :-) kejadian ini berlaku semasa aku mengandungkan si gadis. Dan bila dah berlaku, susah nak baik.


Oleh itu, rentetan dari masalah itu, aku mula minum air sebanyak hampir 3liter sehari. Hampir ok. Asyik mengencing je. Dan hasilnya sangat membantu. Aku ni consider banyak juga minum air. Yelah menyusu kan. Tapi bila weken aku jadi lupa minum banyak air. Jadi, aku akan pastikan aku minum 2-3botol besar tupperware air masak sehari.


Dan, aku jarang kena ulser. Now i'm having it. Seronok rasanya ulser di gusi!!! Dah nak masuk 2 minggu nape tak baik2 lagi. Naik kembung perut duk minum air je. Praktisla ibu2 menyusu minum air yang banyak. Nanti bulan puasa senang nak terima air yang banyak di kala malam.


Sekian. Wassalam.


Published with Blogger-droid v2.0.4

1 comment:

careno said...

minum air yang ditapis yer.. jgn direct dr sumber paip wpun dah dimasak... hehhee...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails