Monday, June 25, 2012

weekend campur aduk

Assalamualaikum...

Isnin datang lagi. and as usual, kalau tak de apa2 aktiviti weekend, memang tak reti la nak tulis apa2.. tapi ini bukan bermakna diriku tidak akan update apa2. hehe. biasalah orang kalau dah biasa bercotcet, tidak akan melupakan ruangan yang digemari ini.. 

Okey, Sabtu lepas, rumahku dikunjungi oleh adik dan cousin ku.. well my sis ni time boring2 ni selalu jugalah lepak rumah ku. tak pe datang lah... kang dah kawin, payah lah pulak nak datang kan.. tapi kali ni dia tak tidur rumah ku.. lewat sikit, my cousin pulak tiba. dah lama ini budak tak kunjung tiba di rumah ku walaupun duduk dekat kat gombak je.. hehe

jijie..


Pagi, aku buat bihun singapore.. first time buat dan menjadi.. sodap pulak tu. eh, puji diri sendiri pulak. kalau tang aku suka dan yakin tu maknanya sedap lah kan. hehe.. tapi gambar lupa nak snap, tapi mr hubby kata lain kali boleh buat lagi :-p tengahari pulak, aku masak ikan tongkol asam pedas. actually dah kehabisan idea nak masak apa. belasah je la walau pun macam selalu je masak asam pedas ni. huhu. kiranya, minggu lepas macam rajin masak juga lah aku ni :-) 

Pastu, bila dah petang2 tu, rasa macam kosong je. nak buat kek telur tak de pulak. belek2 resepi yang paling mudah Eggless Choc cake.. wah, senang je buat dia. tak yah kuar mixer bagai.. apa lagi, kejap je buatnya dengan bantuan Aqil T_T.. paham2 jelah budak ni kalau dah sibuk nak tolong, banyak je tanya nya.. kalau tak jawab, lagi dia bising, bila dah jawab, bertubi2 plak soalan dia. camana nak putuskan soalan dia pun tak tahu dah, mati kutu aku..

eggless chocolate cake.. walaupun leper je, tapi sedap. mr hubby suka okey lah kan :-)  rezeki korang kan. time ahkak korang rajin, merasalah kan. hehe..


eh eh ni apa pulak.. hehe. ni bedak baru ahkak :-p asyik bedak baru je kan. bukan apa, bedak aku bila dah makin nipis, mulalah pecah berderai. konon nak salahkan aqil tapi aqil dah tak main dah bedak aku ni sebab aku simpan baik punya. sekali tu, berderai jugak. nak tak nak terpaksalah beli bedak baru. kali ni try miami pulak dari COSWAY. orang kata best. tak tahu la kan, pakai je la asalkan tidak memudaratkan raut wajah ku ini. hehe.. murah pun murah. aku ni kan pemalas juga nak cuci muka. konon jiwa besar nak beli toner la, moisturizer la, tapi pakai losyen pun malas.. cleanser olay aku pun laaamaaa gila tak beli, dah tak habis2 lagi camana nak beli baru..

Hmm ok itu jelah entry untuk hari ini.. wassalam..

5 comments:

*SiRibenMerah said...

bedak neh bagus... ai pon pakai jugakk~

sisanizu said...

Rajinnye su wat kek...eh best ke bdk tu...
Sy lak pakai simplysity..hiks

Masya said...

bedak myami tu memang ok kat muka.. xtaulah org lain.. sy pakai okkk hihihihi....

Mommy_Cha said...

hi salam kenal..
so cute ur baby, like u i pon suke berblog...

#momycha#

fieda said...

kak fieda pun guna bedak miami..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails