Wednesday, June 27, 2012

mode bengang

Assalamualaikum..

Nak kata stress tapi tak delah stress mana. tapi agak menyerabutkan lah pagi ni.. keserabutan bermula dari rumah apabila si aqil buat perangai dan ibu dan ayah juga buat perangai tak menyabar.. pagi2 dah bergegak gempita rumahku.. apalah nak jadi.. ntah.. Suruh tidur awal, mata duk asyik tengok kartun je. pastu, bila bangun pagi mulalah merengek, every day ok merengek!! dalam 5 hari tu, amat jarang nak dengar dia bangun tak nangis. memang memerlukan kesabaran yang tinggi. Tak payah nak salahkan orang lain, salahkan diri sendiri apabila waktu bangun pun dah agak lewat. ngantuk la, rasa macam nak tidur lagi. ikutkan hati, aku pun nak jadi macam aqil, tak nak pegi work, nak tidooooo.... tolong!!!

Pastu bila sampai ofis, waktu berlalu seperti biasa.. tiba2. berbunyilah seorang makhluk ni mencadangkan aku pegi meeting kat putrajaya nun.. habis yang ko tu buat apa kat opis ni. pangkat tinggi tapi tak nak pikul tanggung jawab. patutlah tak naik2 pangkat. alasan tak de keta nak pegi. habis aku ni pun tak bawa keta pegi opis. pegilah dengan driver kan ada. meeting yang aku pun tak tahu apa2 pasal projek tu, yang pasti kalau pegi kena tembak sebab ada isu. sape pun tak nak pegi. lantak situ. dah bos aku ada, buat apa aku nak pegi. nanti kalau klien hantar surat, sila la bos jawab kenapa tak attend meeting.. lalalala... kalau aku pegi pun buat tadah muka kena marah, pastu makan kuih, balik membawa pesanan menakutkan bos2. haha..

gasaklah, bos aku sorang ni memang pelik. ntah apa dibuat kat bilik dia tu pun tak tahu. dari dulu lagi aku ingat nak kesian dan simpati kat dia sebab dah macam2 bunyi orang mengata dia, tapi lama2 memang tak perlu simpati rupanya manusia ni.

Okey bye. 



5 comments:

Nur Hasyimah Mahasan said...

Banyaknyer yg menyerabutkan ibu aqil n aisyah ni...irsyad pun sama gak sue...budak dh besar kan so susah la skit nk bangun pagi..but setakat ni leh sabar lagi la..coz dier still bangun la kalu kejut..takde la nangis2..yg past memng kena sabar n kejutkn mest lembut...so jgn cepat naik angin...

N bos camtu ek...kalu kiter pun tak suker..main lepas tangan je..n alasan lak cam tak boleh blah..huhu

fieda said...

mmg serabut otak kalau gini..dgn masalah tmpt keje lagi..dgn anak ber peel lagi..apa pun su byk kan sabar ye...

ejaMaria said...

Sue, kena PAKSA Aqil tidur ikut masa (kata lah set pukul 10 malam)... mesti buat... kalau tak mmg liat nak bangun...
cakap je : no tv... no game... no tab...
mmg mula-mula dia akan nangis... tapi lepas 3-4 hari nanti dia akan follow rule tido jam 10 tu... percaya la... ;p

Suliana said...

ok tq frens.. hope tomorrow everything will go fine :-) tq again. mode serabut tadi :-)

fiza arshad said...

hahaha nk gelak fiza bace pasal kak sue luah psal bos kak sue..
sebab??
sebab kalu fiza komen n wat entry psl bos fiza, memang org bace pn tmbh menyampah *sori bos

tp hakikatnya bos fiza lagi dasyat n garang n leser lg dr bos akak tu * huwaaaaa, nk tkr keje!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails