Friday, June 29, 2012

the little girl

Assalamualaikum..

Salam hari Jumaat kawan2.. cepat je masa berlalu kan.. minggu depan dah Julai.. begitulah juga dengan perkembangan my little girl ni.. dari zaman baby yang tak tahu apa2, hanya tidur dan nenen je, now dah menunjukkan perkembangan yang baik.. macam2 akal budak kecik ni.. dulu kalau kita agah, dia tengok je muka kita.. 

Tapi itu dulu.. sekarang sudah pandai maaa... nampak muka ibu dia, terus sengih2, macam lah ibu nak dukung dia, padahal ibu lalu je. hehe.. kalau aku nyorok2 dari dia terus nangis. dah kenal ibu ye sayang.. so sweet... bila time tidur kan, sebelum dia tidur tu, kalau aku ngadap sama2 dengan muka dia, dia usap2 muka aku. hehe.. sweet lagi :-)

Perangai dia lain sikit dari aqil ialah dia suka main tangga.. haa kecik lagi tu dah menunjukkan minat ke tangga. mula2 aku ingat sebab ada barang kat tangga tu yang dia duk situ, bila aku alih, tak de barang pun, dia masih juga di situ. ayarkkk.. camana ni.. malas pulak aku nak beli pagar sekat2..

Dia kan dah pandai merangkak, duduk je tak reti lagi. tapi dia dah pandai memanjat.. adui seriau tengok. takut terbalik ke belakang je.. suka makan kain tu aku dah pernah cite dulu kan. semalam aku tengok dia makan stokin ayah dia.. huih.. nasib la kamu nak. sabar je lah..

Pemakan budak nya.. apa je makanan, nganga.. aku pun sampai tertanya2 tak kenyang ke, padahal aku rasa agak banyak untuk budak seusia dia untuk makan banyak gitu.. last2 cukup la semangkuk saje untuk 2 kali makan sehari. air masak, tak nak ye, kalau aku kasi, dia macam main2 je lah..

 main bawah meja pastu tak reti keluar.. hehe

hehe
nak kacau abang jap :-)
tara.. saya datang :-)
 haa.. kan ke saya dah kata saya terer memanjat sekarang ni.. 

Ha tu je lah yang aku ingat setakat ni.. nanti kalau ada lebih2 yang aku ingat, aku update lagi kisah aisyah humairah ye.. tata.. 

wassalam :-)




2 comments:

Ietams said...

anak saya pun sakan merangkak skrg ni

sisanizu said...

wah..hebatnye..dh boleh berdiri..bagus..bagus..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails