Monday, May 21, 2012

pekerja baru :-)

Assalamualaikum

Hari ni, aku bawa si kecil aisyah humairah ke ofis. ini adalah kerana pengasuh asiyah minta cuti sebab mak dia meninggal.. aku pulak ada keje nak kena settle, malas pulak aku nak cuti. jadi pagi tadi berangkutlah kita ke opis ibu ye.. bawa stroller dan beg lampin dia semua la..

bawa stroller tu hasben aku yang cadangkan, senang dia nak tido nanti.. tapi tilam pun ada aku bawa kan.. tilam nipis.. Aisyah dah mandi pagi2 lagi kat rumah.. kat opis ni air sangat sejuk, aku yang ambil air sembahyang pun rasa gigil je kuar toilet..

Nasib la aku tak busy sangat, duduk setempat je. tapi tadi ada meeting kejap.. Aisyah pulak selalunya kalau lepas dia bangun pagi, dia akan tidur balik dalam jangka masa yang lama. tapi tadi kat opis, kejap2 je dia tidur. tak sampai sejam.. sekarang ni kali ketiga dia tidur.. huhu.. May be dia tengok persekitaran dah lain, cerah je, susah nak tido agaknya.

Kalau dibiarkan meniarap atas karpet ni, habis dia merayap2 bawah kerusi, makan plastik la.. adui, tak boleh lepa la budak ni.. bila dipegang, habis semua barang nak usik masuk mulut.. Tapi, macam seronok je bawa baby datang opis.. ceria je dia tengok orang agah2 dia.. baby sentiasa ada dengan kita.. cuma nak layan karenah je la, merengek2 nak tido, nak dukung la, bila nak buat keje ni, kena tunggu dia tido dulu.. tu kalau dapat anak yang suka tidur macam aisyah. cer kalau bawa aqil macam dulu, habis satu floor dia tawaf dan menjerit2.. sabo je la. itu tak boleh bawa, kena tinggal :-)

hai!! pagi tadi yang ceria.. :-)

 kena paksa tidur, tengok apa jadi, mau dia tido?? huhu

 bergambar dengan ibu..

 alololo nenomeinya iye ini anak cape ni :-p 

zzz time... kejap je tidur.. now dah tidur balik..

Okeylah tu je nak share hari ni.. esok may be aisyah dah di bawah penjagaan pengasuh dia balik.. kan best kalau dapat bawa anak gi opis kan. dekat je dengan ibu, tak payah la ibu risau2 pasal anak kat rumah pengasuh/taska..

wassalam

5 comments:

careno said...

skali skala mmg best... tp kalau selalu nnti susah jugak kowt... tak jadi kejer kat opis tu...

Ietams said...

Ye ah.. Mmg best kalo dpt bwk baby pi keje hari2. Idakle kite teringat ingatB

mama_muaz&muiz said...

haah kan..best klu dpt bawa baby ari2...bila lapar sumbat je...heheh

@iney123 said...

ala comeynye aisyah...xpasal2 aisyah kene masuk opis arini.baik je die.pandai la..;)

fiza arshad said...

HEHEHE comey jer aisyah :)
best jer kan kalo bwk anak ke opis..fiza lum pnah bawak..n macam tak dibenarkan kot..kalo bawak, mau bising pengarah and timbalan fiza bebel bw anak ke opis..dah la diorg cop fiza xleh tggl anak, ade ku kesah..diorg mane paham perasaan kite ni hahahaa *geram dpt bos yg xde perasaaan hahahaha

tapi klo sll bwk, takot xleh wat keje hihihi :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails