Sunday, March 11, 2012

short vacation - i heart terengganu

Assalamualaikum..


Dah 2 malam kami di terengganu. Esok nak balik dah. Rindunya dengan suasana di sini. Sekali sekala dapat balik jumpa saudara mara, rasa best sangat. Sekali sekala balik, mesti nak pergi tempat yang wajib dikunjungi iaitu pasar kedai payang dan pantai mengabang telipot makan sotong celup tepung pok nong.


Banyak juga keluar duit pegi kedai payang. Warggghh. . Rabak kad kredit i. Huhu.. Beli kain sutera 2 pasang dan baju batik sutera satin untuk suami . Bukan selalu dapatkan.. Pattern sutera sekarang ialah yang blink2 dengan diamond. Adui. . Memang mabuk pilih sutera. Sume cantik2. Mak aku siap borong untuk jual. Lagi yang kecik2 aku beli pun ada seperti toto. Asal balik ganu aku beli toto.. Huhu. Buat spare orang datang tido rumah..


Hari ahad adalah hari yang pack. Pagi pasar payang, pastu kenduri kawin, pastu majlis aqiqah rumah cousin. Seronok jumpa cousin. Diorang masih sweet dan peramah melayan kami..


Okla. Time nak pegi cepat je kemas beg, ni bila nak balik, beg pun tunggang langgang lagi. Hihi. K. . Good nite. Wassalam. .


Published with Blogger-droid v2.0.4

4 comments:

Syahada Ahmad said...

Sue, kedai pok nong tu fav kami jgak, tp kami panggil kedai mat nong. Walaupun rupa kedai 'daif' je, tp sotong dia terbaekkkkk!! Hihi

Ingatkan duk lama lagi smpai weekend depan, mungkin leh jumpe. Xde jodoh. ;-)

Suliana said...

Btul sya. Sdp ngat :-) insylh one sweet day kt jmpa k. Klu blk ganu mmg xdok diam, ada je nk gi mryp. Blk kjp je ek pun.

sahromnasrudin said...

assalamualaikum


keropok lekor pasar payang pun sodap gak kan....

lily lotus said...

semoga selamat sampai yer ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails