Friday, March 2, 2012

red velvet lagi

assalam..

hari ni boring punya pasal, nak jalan2 xde kawan plk. aku pun sibuk gardening - ceh dh pndai plk gardening.. tiba2 rasa serik gardening sbb panas, tghari buta baru sibuk nak kemas pasu.. tangan plk xde sarung tgn, kasar ok. huhu...

then, dah hilang penat buat kek pulak!! mascarpone cheese tu dh expired bulan lepas.. gasakla, duk dlm petikan, mcm elok lagi ni.

alhmdlh.. kali ni jadi kek hamba. tak padat dan tak terlebih gebu :-) kasi skit kat jiran blkg & jiran tepi.. sedap katanya. this is my 2nd attemp baking red velvet...



ok. hepi weekend. bye. wassalam

7 comments:

ejaMaria said...

Sue... geramnya... akak pun gila RV ni... sedap sangat la... dan 3 kali buat termasuk la yg masa beday Laila hari tu... cuma yg kali ke-3 hari tu krim dia akak tak guna whipping cream... ganti dgn fresh cream... yg ni dia likat sikit tak la cream lembik sangat... senang sket nak deco atas kek...
best... sedapnye... terasa-rasa pulak nak makan RV ni... hantar la sepotong kat jiran sg. kertas ni... ;p

fiza arshad said...

bestnye!! blm pnah rase yg kak sue bt hehehe..msti sedap..now fiza igt nk try rase pavlova :)

Suliana said...

Kak maria, sdp!!! Dh licin dah. Hihi. Ooo pki frosted cream pun blh ek. . Nnti try :-)

Suliana said...

Dua2 pun sdp fiza :-) cubala buat :-)

Sharinginfoz said...

bak sini sepotong

misscha said...

2nd time buat dah makin cantek ruper kek nyer :)

..::Mama Chrysalis::.. said...

sedapnya nampak...nak sikit boleh??share lah resepi...:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails