Thursday, March 1, 2012

puas hati

Assalamualaikum..

Hari ni basuh cd aisyah.. semalam konon nak basuh tapi hujan lebat macam tak de peluang je nak sidai luar. boleh je nak sidai dalam, tapi tak syok la tak garing.. hehe.. so, hari ni pagi2 dah masuk mesin. sambil tunggu mesin pusing2 dalam sejam lebih (mode:soak sekali la), boleh pulak aku tertidur.. kuikuikui.. dah rugi panas matahari. dapat sidai dalam pukul 11.. jadilah.. si kecik tu pulak pagi tadi berak sampai tembus pampers dia, terpaksa basuh toto kecik tu.. Aisyah malam tido pakai pampers. so sehari sekeping je pampers dia..

Bila jemur kain kat luar dan panas terik, rasa sangat puas hati la sebab wah dah garing rupanya.. ni stok cd untuk 2 hari aisyah di rumah pengasuh. kalau tak basuh hari ni, esok tak cukup cd ler.. huhu.. 


ok bye. wassalam :-)

9 comments:

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

nampak gayanya sue kene tambah stok la ni ehehhe

sy guna CD utk aishah 50% je sbb pengasuh dia tamo..
so sy guna malam n hari cuti je..pempes sebungkus sebulan pon belum tentu abis sbb guna kat umah pengasuh je kan..

mmg syok tgk cd garing2..abis mati kuman kan..

Suliana said...

Rose, bln ni x blh tmbh cd.hihi. Bajet2 juga ni. Alhmdlh pgasuh aisyah xkisah pki cd..

FadMN said...

salam kenal..i bc blog u sbb amik ilmu yg bfeed tu.maklum la,kita mom's to be.xpandai lg nk ebm suma ni..thanks a lot.very helpful..& psl cd ni kan,boleh x share.if xsilap,kt pengasuh guna cd eh.mcm mana pengasuh handle cd ? thanks ya..

Nia said...

Saya memang nak sangat tukarkan anak pakai CD ni, tapi tak tau le biler..huhu..takpe, yg penting maknya convert dulu. hehe..

Suliana said...

Fadmn,
tq sudi baca. Saya bg beg khas utk cd kt pgasuh. Lps tukar cd terus mduk dlm beg tu, xpyh basuh, biar kita blk kt basuh sendiri. Beg tu xkuar bau pun.

Suliana said...

Nia, xpe. Slow2 ye, :-)

FadMN said...

salam again : mtk buat entry khas psl cd boleh ke ? like beg apa ek ( xde idea jenis beg tu ).kalu bb poo poo ,means pengasuh kena buang dulu la & terus letak dlm beg tu.( serius xleh nk imagine )..i hope permintaan ni xketerlaluan lah ye..really2 interested to know.

Suliana said...

Fad, insylh blh. Nnti sy blogkan.

farwizahdarwisha said...

pengumpul cd..suka tgk cd banyak2...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails