Monday, March 19, 2012

gambar aqil dicuri

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua!! 2 hari tak dapat update blog. laptop tak de, hantar orang baiki. buat hal la pulak.. kalau tak, mesti aku dah update satu cerita hot semalam. haha. hot la bagi kami, tak tahu la bagi korang hot ke tak..

Ceritanya cenggini. di satu hari yang yang damai, tiba2 tet tet, message masuk. kawanku bagitahu ada suprise dalam blog dia. Aku ingatkan pasal contest yang aku masuk tu.. sekali tu buka la blog kawan aku tu.. mula2 tak perasan juga, sekali tu haa.. amik kau.. macam ku kenal gambar budak ni..



Adoi la.. tergelak2 aku laki bini tengok gambar ni.. kesian betul. betul la ni anak kami... kenapala tak bagitahu dulu kalau nak amik gambar ni.. tahu2 je dah tercetak kat rak jual kopok. sian anak ibu jadi model cilik keropok keping.. sabor je la.. sampai ke malam aku asyik duk buka blog eyriqazz tu nak tengok gambar aqil ni ha.. terima kasih banyak2 la kat eyriqazz sebab bagitahu.. 

Memang tak salahkan kedai nasi dagang ulik mayang tu, tapi owner keropok tu la kot.. main taram je nak amik gambar tanpa pengetahuan empunya blog. apa nak buat? nak dakwa ke? cewah.. tak de la, at least bagitahu dulu. tak minta bayaran pun.. ada watermark pun pandai orang edit kasi remove eh.. huhu... nak tahu entry original yang mana? ha, sila buka link ni.. kitorang gi makan kat kedai nasi ayam linda onn.. time ni aqil memang suka tunjuk jari2.. macam2 pattern jari dia kuar :-)

Ni nak cerita juga. cis, poyo tul. masa kitorang kawin dulu, tanpa pengetahuan, butik pengantin yang aku upah  di hari bersejarah kami pun ada buat cam ni. tanpa disedari, satu bunting besar ditepek di tingkap kedai dia.. haha... ni pun kes tak bagitahu. nape la tak cakap awal2, kalau tak boleh hari2 aku lalu lalang kedai dia tengok muka kami yang terpampang kat tepi jalan tu. hahaha.. nasib model tak berbayar ler kami anak beranak... haha..

Okey la, malas nak panjang2 cerita..sape2 yang nak amik gambar tu, baiklah bagitahu dulu ye, emel ke apa ke.. jangan main cilok je.. kalau amik gambar makanan ke tak pe juga, ni amik gambar anak aku. sampai aku pun konfius ni anak aku ke.. huhu.. harap kejadian ini takkan berulang lagi.. kepada owner keropok tu, sila kasi duit raya  kat aqil. dengar cite keropok tu sedap. ni kena beli satu ni nak rasa.. hehe.. okla, bye. wassalam.


16 comments:

lovely dots said...

Salam

Lovely Dots berbesar hati menjemput anda untuk meMENANGi Where's Elmo a peek-a-boo book untuk si kecil kesayangan.

Sila Layari pautan ini -> Lovely Dots March Giveaway untuk mengetahui syarat & langkah-langkah berkaitan.


Terima kasih.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

alamak aqil gelemer laa...huhuhuuu tapiiii tak bagus laa cara diorg cam tu cilok gambar...bahaya tau ...sekarang kan memacam jenayah...kalau buat secara baik tak per laa takur gak jadi yg bukan2...huhuhuuuu terbaik laaa aqil sok besau mesti die geli hati...tgk pic terpampang beso....

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

wakakakak kelakar lak...
sib baik dia guna utk benda2 elok..if guna amek gambar anak kita wat utk kegunaan benda2 tak elok laginaya kann..

call la org tu mintak komisyen ahahha
actually bkn salah pekedai tu..tapi org yg buat iklan tu..depa tempah je biasa bunting2 camni..

but serious kepok keping pengkalan star mmg terbaikkk

Marsha~ said...

hish.. ape2 pun kena bayar gak sebab tu dah kira jadi model tu.. hehehehehe.....

Suliana said...

mama mya,
hehe. glemer la kejap yanti oii.. :-)

rose,
oo mmg sedap eh kepok tu. kena gi cari la ni. hehe..

marsha,
klu dibyr ok juga kan.. klu ade. huhu..

FirZie83 said...

akak kena ctc dorang...patutnya x bole camtu kak...kira iklan juga tu..kalo nak pakai model sure kena byr walau sikit pun ;p itu hak akak tau sbb anak akak...

Eyriqazz said...

mula2 ingatkan pelanduk dua serupa..rupanya memang betoi dicilok..ciskek betoi kan?

Suliana said...

firzie83,
trm kasih byk2 atas idea tu.. hampeh tul diorg ni..

eyriqazz,
tu la, ciskek tul.. mcm gmbr anak2 dia plak wat jadi model. huhu

Udinz.com said...

fuyooo...glemer anak branak ni..kejap lagi ader la syrikat iklan tv nk ambik akak buat iklan

Suliana said...

udinz,

tak de maknanya udinz oii.. :-p

laskar pelangi said...

aduhai..kelakar pun ade...huhu~
tp xpatut sebenarnya kan

HafizRahman.com said...

org ni cari gambar ni dengan keyword "tanda best" ...cuba search google..naik gambar aqil nanti...agaknya dia tgk aqil ni comel and boleh lariskan bisnes..mmg tak ada etika...boleh saman ni...=)

sisanizu said...

Wah kene saman tu su.
Mintak royalti ke...

fiza arshad said...

Ala..cian aqil..klo fiza pun,msti terkjut giler..mcm mn la diorg ni
*tetibe risau takot ade org amek gmbr faris wat mcm2..fiza mn ade tls nm blig n wat wstermark ke ape. Mntk dijauhkn..amin
Dlu pnh jgk jd mvm akak..tkg pekej kawin ltk gmbr fiza kt banner besar tmpl kt kdai die tp x bgtau pn..klo tak,blh amek gmbr hahaha

Suliana said...

laskar pelangi,
mmg tak patut pun kan..

hafizrahman,
tq..

sarah,
klu saman masyuk gak tu. dpt supply kepok free setahun ok gak. haha..

fiza,
haha.. macam2 la diorg ni. amik la gmbr anak sendiri kan. huhu

lynn said...

hahahahahahaha...saman jelah kakteh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails