Monday, February 6, 2012

penghujung percutian

Assalamualaikum..

Mood masih bercuti lagi nampaknya.. ada lagi sebulan ok nak habis cuti :-) me pun happy la sebab en suami tersayang masih disisi hingga esok.. kiranya ni last week la en suami ulang alik every week kl-kluang-kl :-) sebabnya, next week dia outstation dan next2 week, aku akan berangkat pulang ke home sweet home.. rindunya kat rumah. apa la jadi dengan rumah ku tu ye. ok ke dia di bawah pengawasan en suami ni?? hihi

Ok, FYI, kenapa aku bertapa lama sangat kat kluang ni. actually ada beberapa sebab yang menyebabkan aku lama duk sini.. pertama2, sebab en suami nak outstation 3 day. nanti sape nak handle kami bertiga? chewah, aku tak yah handle la kan, anak2 kecik tu.. haru juga kalau aku sorang2 je duk umah. kot2 budak2 tu buat perangai ke kan.. meroyan plak aku sorang2..

keduanya, rumah sebelah tak habis renovate lagi. tengah rancak mendrill.. mesti la bising kan, lebih2 lagi aku ada anak kecil. terganggu tidurnya dan juga tidur ibu nya :-p katanya end of february baru siap rumahnya.. tapi takkan aku nak balik hujung bulan, awal mac dah nak masuk keje kan..mesti la siapkan diri dan sesuaikan diri aqil dengan taskanya semula.. kalau bulan mac baru nak hantar, sengsara juga aku nak gi keje nanti.. takut dia tak nak gi sekolah camana pulak kan.. so, nak tak nak, kena balik juga la mid feb ni.. tahan telinga je la nanti..

ketiganya, rumah ku juga tengah renovate sikit2.. ni yang buat aku tak sabar nak balik ni. memang dah plan nak renovate rumah time aku berpantang.. mesti berdebu gila tu. so, keje hasben ku adalah mengemas rumah sampai debu hilang.. maklumla, kita ada anak kecikkan bang, kalau berdebu, sian anak2, nak harap aku kemas, takkan dah balik baru nak kemas, anak2 sape nak jaga.. hehe -alasan- so, progress sekarang tinggal lagi sikit je nak pasang pintu kabinet dan juga painting kot.. touch up sikit2 yang mana berusik tu kan. sebelum balik sana, macam2 kena buat ni. nak tempah langsir, nak beli carpet.. gaya macam orang banyak duit je.. huhu.. tu sume kena bajet2.. nak tengok harga dulu, kalau mampu, langsir tu buat satu rumah, kalau tak mampu, buat langsir dapur aje.. argghh.. lambatnya nak gaji ni!!!

Eh, lupa nak cite. alang2 aku lama duduk sini, ramai juga kawan2 kluang yang datang menjenguk ku. alhamdulillah punya kawan yang baik begini. dan paling latest yang datang adalah dr faryn.. haa.. kenal tak?? kalau tak kenal, better gi baca blog dia, penuh dengan ilmu sakit puan :-) thanx for coming ye doc :-) kalau ada good news, nanti aku roger k :-)

 eh sama pulak kita purple kan.. tengok kanak2 IT.. sibuk dengan game di tangan :-)

ni la bakal menantu.. eceh.. tiba2 bakal menantu :-p comel sangat aina ni, keletah je. rambut dia sangat special ok...

Okey tu je nak story.... nanti sambung balik ye.. tata. wassalam..

6 comments:

fiza arshad said...

bestnye kak sue cuti lame!! :)

Suliana said...

Best fiza.. Cpt branak lg :-)

Momma Qiestina said...

weeeeeeeee faryn & si curly datang umah ko ye? semalam dia ajak ngedate aku bz lah pulak aa family gath.lenkali bolelah kot kita gathering :)

Suliana said...

Tu la, dia kt ko bz. Hihi..xpe next2 time blh cite pnjg :-)

misscha said...

ehem..bakal menantu...alahai....kejap je besau aqil

Suliana said...

Hehe.. Jap je dh bsr :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails