Monday, January 16, 2012

sunat anak perempuan

Assalamualaikum..

Salam hari Isnin semua.. hepi tak sume orang pagi ni?? sihat? hope hari ni bermula dengan ceria.. jangan marah2 ye.. Actually pagi ni, anak2 belum bangun lagi. tu yang mengambil kesempatan untuk menaip dalam blog kesayangan ku ini..

Actually banyak benda nak cerita.. banyak idea ku nak story tapi ada je halangan yang membuatkan malas nak update dalam blog. hehe.. tapi entry yang paling seronok bercerita adalah entri pasal anak2.. laju je menaip.. :-)

Hari ni, en suami bercuti.. tengahari karang baru bersiap2 naik bas balik kl.. Agak lega juga bila ada en suami.. so dua tiga hari ni suara aku tak de la bising sangat marah2 aqil. Aqil pulak memang behave sangat kalau ayah dia ada. ayah dia kata tido, memang dia akan tido. cer kalau aku yang marah, mesti kena sepak2 dan kena dengar rengekan dia, then terpaksa mengalah la kan.. huhu

Semalam juga, Aisyah Humairah bersunat!! Akhirnya ada juga klinik yang buat sunat gegirl ni. hehe.. aku je tak tahu. yelah, aqil pun belum sunat lagi, tu yang buat tak tahu tu. Actually ada je bidan kampung yang boleh sunatkan, tapi aku macam tak yakin je.. Memang la orang kata ala sikit je dia gunting, tapi first time dapat anak pompuan kan, rasa nerves sangat, kena cari orang yang bertauliah ni.. haha..

Aku neves, mak aku lagi la penakut. Yang steady dan cool tentula ayah dia kan.. huhu.. mak aku siap tak nak ikut gi klinik lagi. kebetulan klinik semalam sangat ramai orang. datang pukul 8.30 pukul 10 malam baru boleh balik.. Tangan aku ni siap peluh2 neves..  Dah selamat dah urusan sunatkan aisyah. Alhamdulilah..

Aku tak nampak doktor potong apa, tapi tengok la dia siap2 amik gunting dan ubat.. Aisyah menangis kuat, keluar air mata dia.. selalunya air mata dia tak kuar bila nangis.. tapi semalam, nampak la air mata dia. sian aisyah.. Doktor kasi ubat tahan sakit je kalau dia merengek2. total kena RM 26..

Bila balik rumah, aku cite kat mak aku, mak aku ni pesen penakut skit kalau orang cerita pasal sakit2  ni.. terus rasa nak pitam la, tak selera makan la, padahal sunat je ma.. huhu.. tapi aku pun style mak aku gak, masa belum kawin dulu, akak opis aku cite pasal pengalaman dia bersalin, aku terus rasa gelap mata nak pitam.. hahaha.. 

 now pagi neves juga ni nak buka pampers dia, nak tengok apa dah jadi... okla, nak kena mandikan si kecik ni dulu... bye.. wassalam..

sebelum masuk klinik, tido je...

10 comments:

nur said...

Oh..klinik mana tu...

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

sy lom bwk aishah g sunat lagi
maybe next week. insyAllah

heheh klakar la mak sue wekekke

so ape jadi ngan tutt dia? nangis kuat tak? aisey sy pon takut gak nak tgk ni wekkek

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

weee gewam aunty tgk pipi aishah tu...bam...bammmm

Suliana said...

Klinik kat kluang.

Suliana said...

Tak de apa pun rose, mcm biasa je.hihi. Kuat dia nangis, tpi dh kasi nenen kejap je berenti nangis.

Suliana said...

Tak bam bam lg la aunty, skit je tu. :-)

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

tihah dulu bidan kampung yg sunatkan..taktau lah, suma mak lnda yg settlekan.. tau2, bidan tu dtg ckp nak sunatkan tihah.. terkejut gak..tp sbb anak 1stkan, blur2, redho jek... soknya mak buat knduri kecik2 kat umah...

Nur Hasyimah Mahasan said...

Samer la ngan irdina dulu...bukn main kuat nangis...sakit kn...mujur jap je...

siti said...

Nak tanya.. Klinik Kat kluang tu Kat mana ye? Nak sunat kan anak.. Tak tau pulak ada klinik Yg sunat kan budak perempuan Kat kluang ni.

Suliana said...

KLINIK JAMALIAH KAT KLUANG

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails