Tuesday, January 31, 2012

selsema

Assalamualaikum..

Hari ni kami semua selsema :-( tiga beranak ni asyik achuuum aje.. tekak dah rasa lain dah sejak semalam. rasa berpasir je.. dah agak dah mesti nak selsema ni.. sekali tu hari ni asyik terbersin je. huhu.. dengan aisyah sekali banyak kali juga dia terbersin. selalu kalau dia bersin, time lepas mandi.. subuh tadi pun dia tak lena tidur.. hidung dia macam bunyi2 something.. sian aisyah.. lepas mandi, baru dia rasa lega sikit agaknya dan boleh tidur.. ni nak makan ubat selsema apa pun tak tahu ni..

Tengahari tadi, ntah nape ntah dia sensitif sangat.. meleleh2 air mata dia nangis. kuat pulak tu dia nangis.. aku pun terkejut juga nape dia nangis kuat. mak aku yang tengah mandi pun siap kuar dari bilik air nak tengok kenapa dia melalak kuat sangat.. nasib baik kejap je nangis nya.. huhu. bikin ibu menggelabah je..

Aqil pulak seperti biasa la kan. kalau tak kasi mak dia naik suara, tu bukan aqil tu. tapi kadang tu sian juga. dia tak de kawan sebenarnya.. nak kan perhatian. main bola sepak2 kat almari, dah la orang nak tengok tv, bising je. kena marah.. ni tengah tengok tv wonderpets.. jap lagi zzzz tido la tu..

Eh lupa nak update. hari tu kan aisyah pergi follow up kat hospital Kluang kan pasal breastmilk jaundice dia tu.. alhamdulillah, keputusan darah dia normal.. masa amik darah kelmarin, bacaan darah dia dah 2.1.. setelah sebulan tak gabra, bila nak gi spital, nak tahu result, jadi gabra balik :-) syukur sangat2... 

Okla.. aisyah dah gerak2 tu... tadi tengok dia termenung je.. baru bangun tido, menyusu, then ibu tiarapkan balik nak kasi tido. dia bukan boleh lama2 celik kan.. huhu. ok bai. wassalam..

2 comments:

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

samalah yanty dan mya..pun tgh selsema ..sakit tekak...badan pans jew...minum cincau sejukan badan huhuhuuu

Nur Hasyimah Mahasan said...

Sue...try sapu kunyit kat hidung aisyah..leh kurangkn selesema...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails