Sunday, January 29, 2012

outing ke batu pahat

Assalamualaikum..

Actually lepas pantang, ni dah kali ketiga aku keluar berjalan2.. masa genap 40 hari dah pegi berjalan ke Kluang Mall. Lepas tu, lebih kurang 453 hari berjalan ke Johor Bharu. Then semalam, pergi jalan ke Batu Pahat.. Sekaligus berjalan ke rumah adik no tiga..

Tujuan utama adalah nak soping kain langsir. Sekali tu, lama sangat ayahku mencari Galaxy Note, semua dah penat.. Terus pegi rumah adik. Tak dapat la makcik ni nak cari kain langsir.. huhu.. So semalam bawa Aisyah dalam baby sling.. oohh baby sling nampaknya tidak akan dipakai lama.. memang la senang, masuk je anak dalam tu, gantung kat badan.. tapi, aku tak larat nak menggantung aisyah lama2.. huhu.. sakit bahu, rasa melengkung je badan ni.. ni sebab tak de stroller, tu yang bawa ke hulu ke hilir sling tu..

Tapikan, pelik ke pakai baby sling ni.. semua orang duk jeling2 tengok.. masa pegi giant kat kluang pun, siap cashier tu tanya, ada apa dalam tu? ada orang ke? huhu.. apasal, nampak pelik ke? Lagi satu keburukannya ialah, dah pakai baju cantik2 sekali tu, nah, amik sarung baby sling yang corak2.. Aisyah mula2 macam tak selesa, lama2 dia tido je dalam tu, okla tu agaknya ek..

So hasil semalam, aku tak dapat apa2 la.. ayah, mama, nenek termasuk aqil pun dapat habuan masing2.. ayah dengan galaxy note nya, mama dan nenek dengan tudung, baju baru serta handbag ok. aqil dengan kereta remote atuk dia belikan..

sedang tunggu note di setting..

pelik ke?? huhu.. me dengan baju baru yang beli online tu.. :-) 

soping soping soping.. mama dan nenek. nenek ku masih bergaya lagi ok :-)

car baru aqil...

 Adik aisyah, tok ma pegang kejap..

Pegi tengahari, balik malam, pukul 11 baru sampai rumah. Dalam hati risau jugala takut aisyah meragam ke apa kan.. Alhamdulillah, she's ok.. yang paling aktif dan mengaruk sekali adalah abang aisyah.. sabar banyak2 ye ibu :-)))))))

Kalau diikutkan dah 2 bulan aku berkampung kat kluang ni..  kalau ikutkan, aku nak balik sangat dah ni.. tapi kerana sebab2 tertentu, stay dulu kat sini until mid februari.. nampaknya 'cuti semester' aku nak berakhir dah.. awal bulan 3 dah masuk kerja.. rasa segan dan malu2 kucing pulak nak masuk opis balik ni.. hehe..

Okla, nanti corat coret lagi k.. bye.. wassalam..

2 comments:

@iney123 said...

hehehe...sme la sy ri 2 kak.malu n debo2 nk masuk opis blk.2 ct 2 bln je.lau lagi lme lagi malu rs.npe ek?hahaha...cantik la sling aisyah 2.tp lau sy pkai untk aatif lg jatuh kot bhu sy ni.huhuhu

rihana said...

kih kih kelakar malu malu haha. nanti kalau dh balik kl inform k!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails