Tuesday, January 17, 2012

Cloth diapering again :-)

Assalamualaikum..

Cloth diapers kembali lagi.. kali ini edisi aisyah humairah pulak. dulu cd untuk aqil, tapi on off je la pakai.. koleksi CD kali ni adalah dalam 15 keping kalau tak silap. sedang dalam pengumpulan CD lagi ni.. hehe.. Kalau ikutkan sekarang ni memang pakaikan aisyah CD, kecuali waktu malam.. Malas nak bangun salin lampin.. Setakat ni, cd2 yang ada digunakan sepenuhnya. Alhamdulillah, jadi tidaklah membazir je kalau beli tapi tak pakai2.. tapi kalau cd tak kering2, terpaksala pakai pampers.. Intention sebenar, nak fully pakai cd sehinggalah ke rumah pengasuh sebaik sahaja ibu kembali bekerja. Harap2, niat yang suci murni ni tercapai.. sekiranya koleksi cd sudah benar2 cukup, aku akan stop la beli2 cd ni, barulah niat untuk berjimat itu tercapai :-p insya-Allah.. Tapi tak tahula, time tak kerja ni boleh la concentrate ber cd, tapi dah kerja nanti, penat plus malas nak basuh, tak tahu la camana citenya.. hehe..

Okey, untuk aisyah, aku letak nappy liner di atas cd.. kalau dia berak, tak de la melekat sangat warna najisnya tu.. lagi satu, kalau baru disalinkan pampers tiba2 je terkincit ke apa, tukar nappy liner je la kan. hehe..
 CD yang sedang disiapkan untuk letak sicomel di atasnya..

ha.. dah siap ibu pakaikan aisyah CD. yang ini jenis coola baby, cd lama ni.. kemas je pakai nya. aku pakaikan insert sekeping je, kalau pakai 2 keping, macam tebal sangat.. 2-3 jam dah boleh salin la cd nya - kalau tak berak. sebab kalau kepam lama2, tahu2 je seluar dah basah...

now, ready untuk pegi jalan :-) yela tu pegi jalan, selalunya kalau lepas mandi, susukan dan tidokan balik dia.. nampak macam dah tembam kan budak kecit ni.. 

Itu saje perkongsianku kali ini.. wassalam :-)

7 comments:

MommyAqil said...

Lama betul tak bukak blog..sampai kan Sue dah bersalin pn tak tau..huhuhu..Tahniah Sue..dah dapat sepasang pn..Comel Aisyah..sikit lg mesti muka mcm abg Aqil jugak kan...hihihi

LidaRahim said...

ala tomeinya aisyah ni... bila nak balik key ell?

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

memang tembam pun sue...cam muke sape laaa si kecik nik...

Suliana said...

mommyaqil,

wah lama tu.. hehe.. tq sudi singgah lagi :-)

kak LR,
may be mid of feb :-)

yanti,
mcm muka aqil time baby dulu :-)

@iney123 said...

kak, lupe nk ty smlm.cd ni klu dh kena kencing kire x blh pkai g la ek?camne nk ckp ek.hehe..maksdnye camni,lps 3 jam guna, kne tkr cd ln la?xblh just tkr insert die je?

p/s:cam dh de cd yg bekenan kat my luvly shop 2.nk beli.tp tetibe rs blum bis menuntut lak kat akk.hehehe

Suliana said...

ainy,

klu kencing kena tukar semua. sebab dia basah semua.. ada satu jenis cd juga tapi tak ingat terms dia apa, dia tukar insert je, yg cover tak yah tukar.. ala try je la dulu 2 3 keping, kalau rasa syok, blh tmbh lagi koleksi :-)

@iney123 said...

ooo..ok2.2 la.nk beli la ni.tgu akk 2 pm rege.hehehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails