Wednesday, December 14, 2011

warm up - i'm back

Assalamualaikum kawan2..

Sihat korang?? Rindu betul nak update blog dan nak baca cerita kawan2.. tadi petang, tak sempat nak update blog, adik kecik dah bangun.. tu la, duk nak baca cite kawan2, tak sempat nak coret sesuatu kat sini.. nampak sangat bz body.. hehehe..

Now, adik kecik tengah tido.. abang aqil pulak ikut atok dan ayahnya pegi makan roti nan.. boleh la ibu bertapa depan laptop ni kejap.. nak mula dari mana pun tak tahu :-) actually hari ni adik kecik baru keluar wad.. dia masuk wad sebab kuning tinggi.. kalau kat kluang ni, kena masuk wad jika bacaan cecah 15.. now, dah keluar wad, bacaan kuning dia turun 11.8.. alhamdulillah sangat2.. tak sanggup duduk lama2 kat hospital.. 3 hari 2 malam tu.. dah la hospital kluang tu hospital lama, hmm.. faham2 ler.. duduk kat wad kanak2..

Oleh kerana ibu berpantang, tapi tak macam orang pantang - sebab kena jalan sana sini, malam berjaga untuk adik kecik pulak, satu badan sakit2 even dah urut 3 hari kat lenggeng.. sana sini ulang alik pegi klinik/hospital amik bacaan darah.. and finally, hari ni rasa macam seram sejuk... takut bentan je macam masa aqil dulu.. ni rasanya seram sejuk sebab bengkak susu kot.. dah pam dah tadi dapat la 3 oz.. bengkak macam batu tapi kuarnya sikit je.. boleh la asalkan dapat kan mengurangkan bengkak susu tu. 

Oklah, ni kita kasi warm up dulu.. kang ada masa terluang, aku update lagi kisah2 menarik sepanjang melahirkan Aisyah Humairah.. Upss.. alhamdulillah, dah settle proses mendaftar kelahiran aisyah humairah hari ni setelah 8 hari kelahirannya.. mujur boleh register kat kluang, kalau tak pening kepala juga camana nak patah balik pegi ampang untuk register.. 

Aisyah Humairah day 3..

p/s : banyak perubahan nak kena buat dengan blog ni.. al-maklumlah, ahli kelurga dah bertambah, later la  :-)

6 comments:

fieda said...

ala tomeynyer dia..

~@mOi ~~ said...

congratsss... comeyyynya humaira..

Ietams said...

sedapnya aisyah tido..

LidaRahim said...

muka x sama ngan abang aqil... cian abang aqil dah ada adik.. hehe (sama la masa kakak damya dulu.. cian pulak tgk bila dia dah ada adik)

rafidah rooshdi said...

Comelnye bb humairah... Sama cm nama anisah.. Hehe actually nama aisyah ni dulu pilihan aku before nk ltk anisah tu.... Hihih.. Lain mukanye dr aqil ye ngah... Ko bersalin cmne ari tu? Normal ke? Huhuhu.. Aunplak berdebar2 nk tunggu turn ni... Huhuhuhu"

Nur Hasyimah Mahasan said...

Boleh tahan bam bam muka aisyah ni...aqil tak usik ke adik dier..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails