Monday, December 5, 2011

update 38 weeks :-)

Assalamulaikum..

Apa khabar korang? harap sihat belaka.. me alhamdulillah, sihat saje.. masih ada lagi meneruskan hari-hari terakhir di sini :-) masih bekerja. rasanya macam tak ambil cuti sebelum bersalin. Ada orang amik cuti, tapi aku tak amik la.. kang duduk rumah sorang2, boring plak, tido je kejenya kot.. tambahan lagi, bukan ada orang pun kat rumah. Kalau kat opis, at least ada juga kawan tolong tengok2 kan kalau ada apa2 emergency kan.. gitu.. :-)

Semalam, aku dah berjaya menyiapkan/ mengemas beg dan semua2 yang aku tangguh untuk mengemas tu la..  kemas awal2 pun, kang bongkar balik, tengok lagi apa yang tak cukup, tambah/buang balik. hehe.. tapi, semalam, beg balik kampung aku pun dah settle kemas.. siap satu beg.. beg aqil, nanti dulu la, kang kalau sume simpan dalam beg balik kampung, nanti dia nak gi taska pakai baju apa pulak kan. hehe..

Dan semalam juga, telah selesai aku mengemas almari baju kami.. yang selama ni duk tarik2 dan pakai tanpa mempedulikan keadaan pakaian2 dalam almari tu. yang mana rasa2 dah tak nak pakai atau jarang pakai, diasingkan.. ha, barulah ada ruang sikit.. kejadian berlaku hampir pukul 11 malam :-) time tu aqil dah 'layu' dah, tapi ibu dia masih sibuk mengemas.. sian aqil..

Lately, dah hujung2 minggu mengandung ni, tido malam memang tak nyenyak.. tido2 ayam.. agaknya Allah nak suruh aku bangun tengah malam buat sembahyang tahajud/ sembahyang hajat agaknya. tapi tu lah, belum terbuat lagi, niat dah ada dah tu.. huhu.. tengah2 malam tadi, tido dalam rasa sakit. dia macam sakit pinggang, pastu macam nak terberak pun ada.. lama juga rasa sakit tu, tapi aku still boleh tido la.. hehe.. pastu, baby duk mengeras je kan, tepuk2 baru dia longgar sikit.. tido pun memang bantal 2 lapis dah sekarang ni..

hmm tu je lah kot nak share.. 7 Dis ni ada check up lagi di klinik.. berdebar-debar menunggu kelahiran pada kali ini. Semua ibu2 mengandung mesti rasa yang sama kan bila dah hujung2 ni.. macam2 fikir.. huhu.. oklah.. bye.. wassalam

6 comments:

faiez said...

hari2x tgk su update ke x..kalu x tu..buat kesimpulan sendiri su dh bersalin....faiz dlu minggu 38 selamat kuar...

mamamuaz said...

dah dekat sgt tu...sy dulu 38 weeks++ baby dah kluar...takpe InsyaAllah selamat sumenyer...tenang aje k (ceh...yg tgh tulis ni pun tgh debar gak)..heheh

Syahada Ahmad said...

Mesti semakin memberat sekarang ni kan? Sha 2nd baby ni x besar ngat perut, tp badan mcm melebar jeee.. Eee geram tgok badan sendiri. Ehehehe
Arini try pakai baju peknen, geleber je, besar smacam baju tu. Ehehe

Nur Hasyimah Mahasan said...

tanda2 mcm dh dekat tu...n hopefully semua selamat
1st or 2nd or seterusnya debaran kelahiran sentiasa ader kan...

Ietams said...

semoga dimudahkan segalanya.. :)

Suliana said...

faiez,
mekacih jadi pembaca setia.. hehe.. tu la risau gak dah akhir2 ni.. :-)

mamamuaz,
tq atas doa itu.. :-) for u too, moga selamat juga..

sya,
su pun tak besar sgt kali ni, hrp2 sngla kuar nnti.. berat pun terlebih sudah compare ngan time aqil dulu..

syima,
yup, of course.. cuak je :-)

ietams,
insylah.. terima kasih :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails