Monday, December 5, 2011

koleksi tudung bawal

Assalamualaikum..

Second entry for today :-) rentetan dari mengemas2 almari semalam. yang paling menyemakkan dan berselerak kat  bahagian aku adalah tang tudung.. punya la selambak... ni koleksi dari zaman kemunculan tudung bawal ni, aku agak2 dari zaman belajar kot.. huhu..


tak banyak mana pun, tapi aku rasa banyak juga la.. dulu, masa belajar, nak beli tudung bawal ni agak berkira2.. ye la, mahal kan.. time tu plak, duit bukan ada sangat. dapatla buat koleksi sikit2.. hasilnya, seperti dalam gambar ni la... kalau pink tu, berlapis2 tonne warna pink, pink lembut, pink terang, pink cair, sume la ada.. dari segi range harga pulak ada yang dari RM 10 hingga tak sampai RM 100 juga ada.. tapi kalau yang mahal tu, bayar kali2 juga.. kekeke..

Sekarang, tudung ini masih ku pakai lagi.. tengok pada baju dan kerajinan menggosok juga.. sayang kalau tak pakai. nak lelong kat orang, macam tak patut je.. sebab aku ni kalau pakai memang jenis pakai sampai lebam :-) yela, tudung jenis ni kan lembut, mesti la bertanda lubang2 bekas kena brooch tu.. hehe..

Sekarang, tudung pun dah bertukar2 gaya.. koleksi tudung bawal telah berubah kepada koleksi tudung awning la pulak.. harga tudung awning ni pun boleh tahan juga kalau nak ikut pada kesedapan kain dan bentuk rupanya di muka kita.. tapi, aku tak sempat nak snap koleksi tudung awning yang tak seberapa tu.. hehe.. yang pasti, kena tutup aurat dengan sempurna..

Okey.. tu je lah selingan di petang hari ni.. tata.. wassalam :-)

5 comments:

mamaelly said...

banyak la tu sue..elly dulu pun ada gak banyak gitu..tp dah selamat bagi adik2 sepupu..skang tudung express plak amek tempat..hihihi

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wah, manyaknyer..
leh jual bundle ni.. heheheh

Fitri Senin said...

Salam perkenalan Sue..
Fit singgah sini dan follow terua..
Wahhh banyaknye koleksi..Fit pun takde koleksi sebanyak ni.. Tak pandai nak membeli..pakai mana yang ada je..tu pun kongsi2

lily lotus said...

samalah, dulu hantu bawal jugak...hehehe

faiez said...

kagum sbb begitu rajin susun ikut tone warna...hikhikhik

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails