Tuesday, December 20, 2011

diari pantang saya

Assalamualaikum..

Selamat tengahari semua.. dah  makan? me dah makan dah :-) aqil alhamdulillah sihat, weken yg lepas dia demam, tapi sekarang dah baik.. 

Alhamdulillah hari ni dah masuk 14 hari hari kelahiran aisyah Humairah, maknanya dah 14 hari la  aku berpantang.. berpantangla sangat :-p rasanya minggu ni baru pantang betul2.. minggu ni baru stat bertungku, itu pun waktu pagi je.. hari ni juga baru stat makan dan minum Nona Roguy.. harap2 tak effect pada Aisyah.. Jom semak diari berpantang ku..

Pagi : 

Bangun (masa tidak dapat dikenalpasti, mengikut kehendak mata untuk bangun) :-p tambahan lagi, kalau bangun lambat pun tak pe - tak solat, lagi pun nak qada' berjaga malam anak tak tido. hehe.. Sambil bertungku, Aisyah, mama mandikan dulu..

Sarapan pagi. selalunya kalau tak de apa nak dimakan, aku makan biskut cap ping pong cicah air milo je. itu pun dah cukup untuk memanaskan perutku.. senangkan jaga aku :-p

Mandi. Ambil masa lama sikit. Yela, nak sapu lulur2 herba sume tu.. rugila tak pakai, beli dah la mahal :-p Mandikan aqil pulak. Nak ajak mandi sama2 dia tak nak, busuk katanya.. hmm.. okla tu.. Lepas mandi, sapu2 minyak dan krim kat perut, pakai bengkung.. tengok cermin, hmm... kesian tengok perut :-(

Dah siap2 berbengkung, susukan baby.. lepak2 depan laptop atas katil :-)

Tengahari:

Lunch time.. Lauk orang pantang simple je kan.. minggu ni mama cuti seminggu, so dapat la merasa air tangan mama, even lauk yang simple.. Aku makan banyak sangat, mungkin sebab bf.. rasanya sepot kecil untuk aku sekali makan plus dengan suapkan aqil.. banyakkan?? tapi bila dah masuk air, terus rasa sendatmya perut.. Tadi minum air herbanika tu, rasa dia kosong tapi bau dia masya Allah, tahan je la.. kata nak ramping dan sihat :-p

hari ni lauk ayam goreng halia dan sayur sawi..

buah-buahan.. sebagai bahan pelawas, tapi tak lawas juga.. sembelit memanjang.. 

dah habis makan, mesti la rasa berat mata.. tido.. tapi ibu di zaman cyber ni mana nak tido, tengok internet la.. tu yang update blog ni.. hehe.. aqil?? tengah bawa diri main sorang2.. :-(

berpantang di zaman cyber.. 
Petang

Minum air milo lagi. lawannya tentula biskut cap ping pong.. nak habis dah biskut tu bang :-p nanti beli lagi ye.. layan tengok tv dan tunggu Tentang Dhia.. time ni atok dah balik keje.. tu je la aktiviti petang.. Aisyah tok ma mandikan.. kalau sejuk, tak mandi. Ibu mandi sekali sehari je.. boleh?? :-p

Malam

Tak banyak aktiviti di waktu malam.. lepas makan malam, terus siap2kan diri untuk tido.. yela, kalau tak tido, selagi tu la melayan kanak2 yang tantrum ni.. boleh meroyan ibu dia.. daripada meroyan, baik aku tido je.. yela, kena tido awal, kang tengah malam adik kecil ek ek ek lagi..

Okla, lastly nak tunjuk gambar abang dan adik.. nanti aku cite pasal aqil pulak ye.. tata.. wassalam...










5 comments:

faiez said...

mcm lepaking plak eh berpantang..hakikatnya kita je tahu mcm mane penat n tungang langangnya kan...

rose ~ Ibu Rafiq & Aishah~ said...

sy ari2 kene kerah bangun kul 6 pagi bertungku...mmg stres je

Fitri Senin said...

memang cmtu la kan time pantang..

uji said...

wow.. bestnye cuti panjang.. bila turn aku plak ni??

Nur Hasyimah Mahasan said...

Hehe...cam best je berpantang...aqil ok ek...syim time pantang dulu si irdina ok je...abgnyer irsyad lak yg kena layan lebey...huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails