Thursday, December 8, 2011

Assalamualaikum dunia...

Assalamualaikum kawan2...

Alhamdulillah, diriku telah selamat melahirkan seorang puteri :-) Beratnya 3.15kg, lahir pada 7 Disember 2011 (Rabu) bersamaan 11 Muharam 1433H.. Lahir pada 38 minggu lebih secara normal.. sungguh tak sangka begitu cepat dia nak keluar.. huhu.. Nanti kuceritakan pengalaman melahirkan baby kedua ni.. iras aqil tapi hidung dia agak kembang sikit :-p hidung aqil dulu mancung.. ikut hidung ibu la ni.. hehe..

 Insya-Allah namanya AISYAH HUMAIRAH BINTI MOHD ZAKI.. belum register lagi :-)

Ni je dua keping gambar yang sempat diupload dalam facebook :-) banyak gambar budak kecik ni, tapi tak sempat nak melayan tenet. dengan kesakitan rahim yang mencerut2 nak mengecut ni, tak tahan betul.. dan juga baby kecik yang semalam asyik tido tak mo minum susu, tapi tengah malam asyik nak bergayut je.. huhu.. Di awal kelahiran, aku rasa susu macam sikit, tu yang dia tak puas agaknya.. tak pe, slow2 ye su :-)

Insya-Allah kejap lagi akan bertolak ke lenggeng kampung suami untuk berpantang sampai hari ahad ni, then baru la balik kluang.. hasben pun dapat cuti 7 hari.. sian dia penat nampaknya ke hulu ke hilir turun atas bawah amik itu ini.. 

Aqil?? dah jadi abang dah dia :-) tapi, buat permulaan ni, dia tak hiraukan adik dia.. suruh cium adik dia pun tak nak.. sibuk duk layan game je.. dia sayang ibu je. adik tak sayang..  semalam nak tido dengan ibu, ayah dia tak kasi.. meraung2 la dia.. sian aqil... 

Okeyla, nak bersiap2 mengemas barang.. nanti dah balik johor, ku update lagi ye blog ni.. so, blog akan ditutup buat sementara waktu sehinggalah berjumpa talian internet ye.. :-) 

Wassalam.. babai...

17 comments:

faiez said...

Tahniah sue.....sekejap masa berlalu....blog menjadi saksi tiap perubahan kan hari ke hari...
rehat bebetul....

Ietams said...

tahniah!
comey baby..

ejaMaria said...

Tahniah... selamat berpantang...
eh... kena tukar nama blog la lepas ni... blog ibu dan aqil dan aisyah... ;p

ummi nia said...

tahniah..dh dpt sepasang dh tue..

Syahada Ahmad said...

Tahniah Sue, suami dan Aqil. Dah lepas dah debaran sue, skang turn sha lak. Makin laju lak dabar2 ni, padahal lambat lagi, mungkin sebab side effect kelahiran Aisyah ni kot, nanti Sue dah abis pantang, abis la debar2 ni... ye ke?
ehehe...

Apa2 pun selamat berpantang lah yeee...

mama maman said...

Alhamdulillah...:)

cantik nama tuh... moga2 ibu dan bayi akan senantiasa sihat hendaknya..:)

abg taknak adik ye.. sini bagi makcik.. boles..??

Eyriqazz said...

Welcome to the world...wahh....dah sepasang..sure makin seronok...

misscha said...

selamat berpantang :)

Huda said...

TAHNIAH YEA..oh, orang kluang ke? Tak jauhlah kita, kita ni duduk kat parit raja..tak jauh kannn..Selamat Berpantang yea..

mamamuaz said...

congrats su! Alhamdulillah...dah selamat dah...bestnyer! ;D

Taste Of Tapah said...

tahniah su... sorry tak sempat melawat.... comel anak ko.. pas ni kena tukar nama blog la.. "blog ibu, aqil & aishah" heheh

nur said...

tahniah atas kehadiran ahli keluarga baru.... selamat berpantang buat ibu :)

LidaRahim said...

best nama tu.. agree ngan taste of tapah.. hehe pjg la sikit dah nama blog..

aishhh macam seronok pulak ada bb kecik kan??? terimbau kembali masa ada bb kecik.. hehe tp kejap jer dah besar... tak larat pulak nak kejar nak jerit huhu

Nur Hasyimah Mahasan said...

Tahniah sue n family.....nice name ur baby...
Kak azlida; leh la nyusul pasni...hehe

Masreena said...

tahniah kak! n_n

D' Hati said...

Tahniah... seronoknya dah ada sepasang...feel free to follow my blog

Myvitrd said...

Tahniah.. wah comel2 baby.. lahir sehari awal dari anak saya ni.. hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails