Monday, November 21, 2011

weekend yang kesepian :-)

Assalamualaikum..

tajuk entry tak boleh blah :-) Salam hari isnin kawan2.. dah lepas lunch ni mata rasa berat sangat.. al-maklumlah semalam asyik terjaga je.. semalam, tido berdua je ngan aqil.. lampu luar dan lampu tangga terang benderang, auto gate pun letak mangga, hehe.. tak pela, sekali sekala buka lampu lebih.. hari ni dan malam esok ada kawan yang sudi meneman.. kurangla sikit rasa takut nya... ayah aqil pun mesti kurang risau kalau ibu dah ada kawan malam ni kan:-)

Budak kecik aqil tu, semalam tak banyak karenah.. sikit2 je la.. ngada2 lebih.. kalau marah dia, siaplah dia menangis merajuk "jangan la marah aqil".. habis tu, tak dengar cakap ibu, ibu marah la... pulak tu, acap kali nak gi toilet.. selama ayahnya ada, sejam sekali pun payah nak kencing.. semalam, banyak kali juga ulang alik ke toilet.. memang dera ibu la bangun duduk.. tapi, tak pela, kang tak kencing payah juga.. huhu.. kasi dia tengok you tube dan main game, memang dia duduk diam je.. susu pun banyak kali minta.. tapi tak boleh layan selalu, kang overdose plak susu dia dalam sehari.. 

Hari ni, bangun pagi2, aku cakap dengan  aqil jalan sendiri turun tangga.. dia tak nak, nak suruh ayah dokong.. manala ayah ada nak oi.. ayah work la.. terpaksa la ibu dokong dia.. dan seperti biasa, akan berwajah sedih setibanya di taska dan diakhiri dengan raungan yang kuat.. huhu.. sian aqil.. ni ibu dah beli coklat coki banyak2 untuk aqil.. :-)

Eh, hari ni aku pakai tudung baru.. hehe.. tu pun nak cakap :-) tudung ni beli dengan kawan kak long aku.. sedap memakainya dan cutting tudung pun elok je terletak kat muka aku ni :-) tapi, muka aku cam mengembang je hari ni.. letih kot.. ha, BP pagi tadi adalah 101/63.. kira ok la kan...


Kak long dan family datang rumah hari sabtu hari tu, hantar 3 pasang tudung yang aku beli ni la.. apa lagi, aku jamu la dengan pavlova (kali ke tiga buat ni).. tapi bila dah ramai2 makan, rasa macam tak puas pulak.. hehe.. tak pela, nanti2 la pulak kita buat pavlova lagi..

pavlova lagi.. kali ni meriah dengan buah kiwi, musim buah kiwi agaknya :-)

adik affan.. budak ni memang memanjat tangga je kejenya.. affan = pendaki :-p

dan ini, menu malam tadi.. nasi goreng.. nak ajak aqil makan, tapi dia tak berapa suka kot nasi goreng.. sian aqil.. aku goreng kopok keping, sekali tu dia terambil yang keras, langgar gigi dia, terus spoil mood dia nak makan.. selalunya dia suka je makan kopok goreng tu.. jadi, malam tadi dia meratah kokolanch je (read: kokocrunch)

ayah aqil tak de, rajin pulak ibu masak ye.. hehe.. yela, nak kuar rumah malas plus tak berani.. nasib baik ada lauk sikit2 dalam peti ais tu.. boleh la dimasak dan dimakan..

Okla, nanti kita cite lagi ye.. malam ni ada perlawanan bola final ye? mesti tengok ni.. hehe.. ok bye.. wassalam :-)

p/s: nice date 20112011 : aqil 2 tahun 10 bulan..

3 comments:

Nur Hasyimah Mahasan said...

Cian kena tggl..ari tu dgr en zaki cam x jd p..pe pun tcare n selamat melayan aqil yg sudh pastnyer lasak kn...

misscha said...

kak su ni mcm hantu pavlova..haha...

Suliana said...

syima,

tq.. jadi emcee kat sana.. kena pegi la.. hehe..

misscha,
hehe.. berantu mkn benda ni.. :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails