Wednesday, November 9, 2011

serba tak kena

Assalamualaikum..

Hari ni aku bercuti jaga anak di samping ada check up perut minggu ke 34 ++.. So, tadi dah check, berat badan aku sama je macam 2 minggu lepas, so, nurse kata datang lagi minggu depan untuk tengok berat naik ke tak.. Aku rasa penimbang tu yang tak betul.. kejap aku naik 54kg kejap jadi 52kg.. baby plak, baby sume okey la kan heart beat nya.. tapi, lately dia kuat sangat mengerasnya.. asyik2 mengeras, dah gosok2 perut, ok la kan. Tapi, membuatkan malam tadi aku tak boleh tido.. satu sebab aku sakit perut, ntah salah makan apa ntah, membawa kepada cirit birit hari ni.. huhu... memang sangat tak selesa.. lagi satu, bila dah makin banyak minggu ni, asyik kepanasan je.. Aku tak tahu la orang lain camana, tapi aku dah tala kipas kat muka pun, still boleh berpeluh badan ni.. 

Lepas check up tadi, nasib baik orang tak ramai, alhamdulillah.. datang pun dah nak dekat kul 10, kul 10.45 dah merayap ke carefour.. mana tak lewatnya.. menunggu anak bujang aku ni bangun.. pandai pulak dia bangun lewat time2 aku ada hal. kalau tak, asal weekend je, mesti dia la orang pertama yang bangun.. tadi kejutkan dia pun dah satu hal, melalak pulak.. bila kata nak gi jalan, baru la cepat2 nak bangun..

muka tengah sedap tido...

So, bawa la si kenit tu berjalan.. aku ni lupa la plak jalan sorang2 dengan anak ni memang payah skit.. tapi, nasib baikla dia behave sikit tadi. kat klinik pun perangai bagus, duduk diam2 sambil makan donut.. pastu time aku nak cek perut, boleh plak menangis, sebab donut dia jatuh ada orang langgar.. huhu.. kat carefour plak, ada geram sikit la tapi masih under control.. dengan aku yang sakit perut nya, dengan dia nak tolak troli jugak.. dapat la amik barang2 sikit2 tak sampai RM 50.. cari susu aqil, tak de stok plak... tunggu ayah aqil balik la dia beli, selamat aku :-p

 di klinik...



 tengah layan kokocrunch...

Tadi, beli nasi bungkus je.. kalau ikutkan perut yang meragam, malas aku nak makan apa2.. teringat aqil je.. makan la sikit.. kang jap lagi aku nak tido.. harap2, lepas bangun tido, sakit perut aku ni beransur pulih.. lagi satu nak ajak budak kecik ni tido, tak larat melayan nak tengok itu ini kat you tube.. huhu.. ok frens.. bye.. wassalam..

3 comments:

ejaMaria said...

baby dah keras-keras?... nak kuar la tu... ;p

lynn said...

kakteh. kenapa dengan mulut aqil tu kakteh ?

Suliana said...

kak maria,

awal lagi nak kuar ni. huhu

along,
tu la, lama tak jmpa aqil kan.. tu tanda kat mulut dia. dulu selalu jatuh mulut dia kerap berdarah, pastu dah jadi tanda.. tak ensem dah :-p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails