Tuesday, November 22, 2011

sensitif bau

Assalamualaikum..

dah kenyang belum korang?? Lunch tadi, aku pekena cheese nan lagi.. boring dah makan nasi, makan roti la pulak.. sekarang, bila sudah kenyang, mata mulalah meredup2 je.. lebih2 lagi bila bos tak de, rasa nak melingkar di atas meja ini.. hehe..

Selalunya, bila lepas balik makan, korang perasan tak yang bau makanan atau asap2 masakan melekat di baju atau tudung korang?? ha.. inilah yang terjadi pada aku setiap kali balik dari tempat yang ada bau makanan2 ni.. dan hidung aku ni, lately, sangat sensitif dengan bau2 yang kurang menyenangkan.. dah dua kali aku amik skit perfume kawan aku nak sembur2 kat tudung aku.. hehe.. padahal setiap pagi aku ada sembur sikit perfume.. tapi bau makanan lagi kuat menyerap di tudungku.. lebih2 lagi kalau pegi kedai mamak.. erk, memang power la 'perfume' yang melekat tu..

pulak tu, ada sesetengah kain yang menyerap bau.. (ha, kalau macam ni, tudung aku ni boleh simpan dalam peti ais kasi serap bau busuk..) hehe.. jadi, bau tu akan melekat sampai la balik opis.. jadi, kalau nak ulang pakai balik, make sure basuh dulu atau sembur lagi dengan perfume..

Bukan nak kata bau makanan je yang melekat.. bau kaki orang, bau badan orang, bau asap rokok pun boleh membuatkan hidungku tak selesa.. tapi, kalau aku dah memang sama2 busuk dengan orang tu, aku tak de la heran sangat.. hehe.. mungkin pembawakan budak kot menyebabkan hidung aku ni sangat sensitif dengan bau busuk.. 

ke perfume aku yang tak kuat? huhu.. cite pasal busuk2 ni, aku dah lama tak beli perfume.. last perfume yang aku beli 4-5 tahun yang lepas.. perfume hantaran kawin, botol besar :-p may be bau dia pun dah tak berapa nak melekat dengan aku.. melekat kejap je.. pernah tak korang mengalami, ada orang tu, dia dah tak de kat kawasan tu, tapi bau perfume dia still tinggal kat situ.. hehe.. berapa banyak la dia sembur ek.. aku ni nak pakai lebih2 ala2 mandi perfume tu, tak baik juga kan.. pakai untuk suami boleh la, untuk hidung suami bau2 wangi sikit time pegi keje tu.. hehe...

Eh, tiba2 macam nak pegi beli perfume je.. ni dah nak gaji ni :-))) tapi, kalau nak beli pun, tak de la aku beli set yang macam hantaran kawin tu. mungkin beli sebotol @ ala carte saje.. bau yang aku suka adalah bau lembut, bau bunga gitu.. ni nak dekat krismas, mesti ada sale perfume kan. tapi, sempat ke aku nak gi sale perfume tu.. hehehe... 

Okey.. babai.. wassalam :-)

5 comments:

Nur Hasyimah Mahasan said...

Dh lamer nk raser cheese nan tu but smpi skrg lum boleh raser..

N jgn smpi tok leh bau badn en husband sndr dh ler...hehe

Suliana said...

syima,

la, tak pegi la gi ke mkn cheese nan tu. tak pela, one nice day blh cuba :-) bau badan suami?? kdg ok, kdg kena komplen gak.. hehehe

ejaMaria said...

dah year end sale - bole pegi beli kat Sogo... banyak promo tu... ;p

littlehumblelynn said...

Sue,

kak lin suka parfume,x pnh kehabisan lgk.mesti ada stok.suka beli lancome sbb baunya lembut jerk.

Beli kat body shop pun x bad jugak tuh

Eyriqazz said...

su pregnant kali ni perempuan kan??...
patutlah....wa mcm tu lah masa ngandung alisya dulu
malam2 merajuk dgn iman kalo dia lmbat keluarkan sampah dr dapur....sampai ke ruang tamu pun wa leh bau...hihihhiii....
sbb, girl ni snsfitif skit dgn busuk/kotor ni kut... ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails