Wednesday, November 16, 2011

masalah orang mengandung..

Assalamualaikum..

Tadi aku check up perut, minggu ni minggu ke 36.. minggu lepas kan dah pegi, tapi problem minggu lepas adalah berat badan tak naik.. jadi, follow up check up adalah hari ini.. hari ni pulak, banyak sangat masalah aku ni.. huhu.. 

Mula2, masalah berat badan.. terlalu naik pulak.. minggu lepas tak naik, maintain je 52 kg selepas 2 minggu.. pastu, timbang hari ni (selepas seminggu) jadi 54 kg pulak.. 2 minggu naik 2 kg katanya.. pastu aku cakap aku rasa penimbang tu tak betul .. kali ni, 3 kali aku naik, memang 54 kg.. aku dah agak dah memang jadi macam ni punya.. tak naik salah, naik pun salah..

Lepas tu, low blood pressure pulak.. 84/49.. 3 kali tau nurse amik tekanan darah aku.. sume nya rendah.. semalam, memang aku lupa makan vitamin, plak tu tido lewat.. tapi, ada kaitan ke.. aku tak de la rasa pening2 ke apa.. nurse kata rendah sangat dia takut aku pitam.. habis tu camana.. kena lah aku ulang alik selang sehari ke klinik untuk amik tekanan darah sampailah next appointment 30hb ni.. lagi la tertekan aku.. sape pulak nak menghantar aku, bad record la kehadiran aku bulan ni kalau ulang alik ke klinik je. Malas betul aku nak gi klinik ni semata-mata untuk amik tekanan darah.. 

Tapi, nurse tu cakap, boleh buat kat mana-mana tempat macam farmasi ke, klinik ke, swasta ke.. (swasta aku tak larat nak membayar tu).. pinjam dengan kawan ke yang ada alat mengukur tekanan darah tu.. sape ada boleh pinjamkan seminggu? :-p

Tu jelah kisah aku dan aku sedih juga.. dah hujung2 macam ni, macam2 masalah.. Awal2 check up dulu okey je. Mungkin aku tak jaga makan.. Lately, aku rasa aku kurang makan nasi (ada kaitan ke). Aku makan fast food la, burger la. Nurse kata makan ikan banyak, kerang ke, daging ke. takut hypo tension kalau low blood ni.. hmm.... ntah la tak tahu nak cakap apa..

Ok la .. tu je la nak menceceh hari ni.. bye. wassalam

2 comments:

ejaMaria said...

cakap ngan nurse 2 kg lagi tu cover yg minggu lepas punye... hihihi... sabar Sue... sabar... ;p

Syahada Ahmad said...

nama pun klinik kerajaan sue, banyak sungguh SOP, sabor je lah. sha dulu pernah gak kena macam sue, kena ulang alik selang sehari. ade sha pegi klinik kerajaan, ade sha pegi swasta, sibaik seminggu je, so ade la dalam 3-4 kali mcam tu je lah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails