Friday, November 4, 2011

Dinner pulak :-)

Assalamualaikum..

Ni kisah dinner malam tadi ye :-) Malam tadi, ayah aqil belanja makan.. Kami makan di Restoran Bangkok Station kat Ampang Waterfront.. kedai biasa2 je la tapi makanan dia sedap2.. Dah lama rasanya tak makan kat sini. bukan apa, aku rasa pregnant kali ni memang malas nak berjalan2 malam keluar makan. Selalu kalau malas masak, ayah aqil akan tapau aje makan di rumah..

So, menu pilihan semalam ialah siakap stim halia, sup ekor dan kerabu ikan bilis.. Siakap stim tu sedap jugak.. aku ni dulu bercita2 juga nak masakkan siakap stim untuk dimasak di rumah, tapi en suami macam kurang suka je stim metim ni. hehe.. tapi, semalam laju je dia makan. huhu.. nanti boleh la masak style cam ni plak..

 nampak, siakap dah nak terkeluar dari piring.. banyak tul guna halia dan serai  ye.. kuah pun sedap, ada masam2 sikit..

 ni pun sedap juga.. aqil suka betul makan ikan bilis ni.. tak padan dengan gigi yang hampir tiada tu.. pun banyak serai...

sup ekor.. boleh la tahan.. tapi siakap tu lagi menambat selera..

Tu je la 3 lauk dinner malam tadi. Alhamdulillah.. tak sampai RM 50 pun makan kat sini.. kenyang dan puas hati. barula berbaloi2.. Pastu, budak kecik tu sibuk plak nak kfc (aqil sebut kfcc - konfius dgn klcc) bila dia nampak lambang kfc. padahal, dia tak de makan sangat pun, sebab gigi dia sakit.. sian tengok dia makan, macam makan telan je.. tu yang selalu demam tu, sakit gigi.. 

Okeyla, selamat hari raya aidil adha kepada semua muslimin dan muslimat di seluruh dunia.. wassalam :-) have a nice holiday..


5 comments:

Amiizaa2001 said...

sedapp sue:)

siannya aqil sakit gigi belah mana sue? alahai siannnnnnyaaa...

faiez said...

knape dgn gigi aqil sue??dah abis ke baru nk tumbuh eh???

Suliana said...

kak mieza,
alhmdlh sedap..

faiz,
aqil sakit gigi, biasala peminat coklat kan. huhu.. gigi dah banyak rosak. gigi atas habis, geraham dia ada 3 yg dah belobang. huhu..

misscha said...

x sampai 50? kalau gitu boleh la gi mkn tmpt lain plak.... :p

Taste Of Tapah said...

uiks... sedapnya boleh ajak husbend aku pi, dekat dengan rumah mertua tu....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails