Wednesday, November 30, 2011

check up @ 37 weeks

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua!! aku baru balik dari cek up utk minggu yang ke 37 lebih.. Alhamdulillah, hari ni tak banyak masalah sangat. apa yang aku takutkan tak jadi takut dah. hehe.. hari ni blood pressure ku dah naik, jadi 110/70.. Alhamdulillah sangat2.. kalau tak, kena ulang balik proses amik tekanan darah selang sehari itu.. yang merisaukan aku adalah berat aku naik lagi 1.5kg dalam masa 2 minggu ni, jadi 55.5kg.. tapi, nurse tak cakap apa, kira ok la agaknya.. huhu.. berat badan aku ni dah melebihi berat masa nak bersalinkan aqil dulu iaitu 54.5kg... 

Hari ni juga, nurse suruh jumpa doktor yang bertugas.. Alhamdulillah, laju pulak prosesnya.. tak ramai yang  jumpa doktor. aku letak buku merah tu, sekali tu dia kata masuk terus. selalunya kena tunggu nombor dan tengok buku bersusun atas meja dia.. Hasben aku mestilah dah gelisah macam cacing kepanasan kan kalau tunggu isteri yang dicintainya ini lama sangat cek up.. hehe.. biasalah orang laki ni, penantian satu penyeksaan kan.. tapi, aku dah 37 minggu lebih, tak kuasa nak beban2 pulas stering keta okey.. sila tunggu sampai habis aku beranak ye, ada 2 kali lagi dating ngan klinik, next check up seminggu sekali jadinya.  dah habis beranak nanti, kena cek up monthly baby plak.. hmm, so stand by la nak kena lawat klinik balik :-) 

Okey, actually dinner malam tadi, aku dah prepare untuk kesihatan hari ni.. cewah... Tapi tak tahu la kan sebab makan makanan itu atau sebab memang tekanan darah aku dah normal.. malam tadi, kami makan ini..

 kerang rebus, sayur bayam merah dan ikan bilis goreng.. ada lauk lain sebenarnya, sotong masak merah :-) lauk banyak, nasi pulak tak cukup.. hehe..

close up sikit ikan bilis ni.. ikan bilis ni kawan aku belikan kat pulau pangkor.. aku order dalam RM 10 sepeket.. aku pun tak tahu apa yang sedap, tapi orang cadangkan, aku beli je la.. tapi, memang betul sedap ikan bilis ni.. rangup sangat.. macam ikan bilis orang jual nasi lemak tu.. ikan bilis tu nipis2 je, tu yang goreng jadi rangup tu.. ni pun salah satu sumber kalsium ni.. 

ha.. tu je la nak story pagi ni :-) lapar pulak.. pagi tadi makan roti je.. huhu.. babai.. wassalam :-)

2 comments:

ejaMaria said...

mentang-mentang darah dah naik... terus sarapan roti je... ;p

Suliana said...

hehe.. roti je yg sempat dibeli on the way ke klinik tu.. :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails