Saturday, November 19, 2011

36 weeks

Assalamualaikum..

Selamat berhujung minggu kawan2.. hari ni,aku dah masuk 36 minggu pregnant.. 30 days more to go.. takut pulak rasa.. pregnant kali ni lebih sensitif sikit rasa sakit tu.. Lately dah rasa baby tekan2 ke bawah.. kadang buat aku rasa krem kejap.. jalan sambil pegang perut.. kalau bangun, kena duduk kejap, tak boleh bangun terus, nanti baby mengeras, aku pulak yang sakit.. huhu.. ntah2 kali ni dia nak kuar cepat tak??  

Masa aqil dulu, kuar 5 hari cepat dari EDD.. kali ni, aku harap tak de la kuar cepat sangat dan tak de la lewat sangat.. tapi, perasaan tak sabar nak suruh baby kuar cepat tu ada gak.. dah terasa berat sangat badan ni.. tapi banyak benda belum settle.. beg balik kampung aku pun tak berkemas lagi.. beg anak2 pun tak kemas lagi.. barang2 opis pun tak kemas lagi.. cait, macam kan nak pindah terus.. hehe.. bukan apa, kalau boleh aku nak clearkan meja dan segala dokumen2 aku kat opis.. Mana lah tahu, sedang aku berpantang dapat surat bertukar ke.. tak ke kelam kabut.. SKT aku pun belum settle bahagian kursus dan sumbangan sume tu.. aish, bila la nak buat ni.. 

Esok plak kena tinggal dengan en suami 4 hari 3 malam, dia ada mesyuarat di Gambang.. huhu.. duduk plak dengan aqil.. memang 'best' la melayan budak ni.. selalunya kalau dia nak apa2, tapi aku tengah baring ke, memang aku tak bangun la, harapkan suami je basuh berak kencing dia, layan dia sume.. kali ni, nampak gayanya kena bersabar banyak2 la melayan karenah anak bujang aku sorang ni.. nanti pagi2 dan waktu balik, kena dokong dia nak bawa ke taska.. adush.. harap2 aku dapat bertahan...

Aku malas nak ikut pegi gambang tu.. dengan keadaan aku yang memboyot ni, jalan jauh plak tu, pas tu, layan aqil main2 air kat water park tu.. kalau tergelincir ke apa, camana?? hehe.. sonsang betul fikiran.. belum apa2, dah fikir bukan2 kan.. hehe.. tak pela.. next time la ye..

Okeyla, saje membebel di hari sabtu.. stress sebenarnya tak dapat tido siang, sebab umah sebelah ni tengah renovate.. memekak je drill sana sini, ketuk2 sume.. weekend pun buat kerja.. mujur esok ahad, rasanya diorg off hari ahad.. weih, esok last day maternity exhibition kat mid valley tu.. tak de sape nak temankan aku pegi.. huhu.. terlepas peluang lagi...saje nak cuci2 mata.. tak sedar badan tu dah sarat, jalan pun slow motion je, ada hati nak round2 mid valley yang besar gedabak tu.. hmm.. apa2 je la..

Oklah, babai.. wassalam :-)

1 comment:

MommyAqil said...

Semoga semuanya selamat Sue...Hati-hati tau dlm keadaan awk cmni...lagi plak tinggal sorang dgn Aqil lagila kena lebih berhati-hati..semoga semuanya selamat...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails