Tuesday, October 4, 2011

why u're so tempting!!!

Assalamualaikum..

Jom belek2 katalog tupperware untuk bulan ini.. So tempting!!! nape la keluarkan warna pink pulak ni.. adoyai.. yang warna biru pun ada yang tak pakai lagi.. yela, sebab bukan banyak sangat pun stok lauk basah dalam peti ais kan.. hehe... tapi, kali ni promotion dia agak mahal sikit.. RM 300 lebih kalau tak silap, tapi boleh dapat lebih kurang15 bekas ni.. Kalau ngan kawan2 atau adik beradik, boleh la share2 kan.. hmm. mesti lepas ni segar2 je ikan dalam peti tu. Masak pun bertambah2 rasa sedap nya.. haha

See.. hai pinky!! :-)

ni fridge water bottle pulak.. susah nak offer kalau botol air yang ini. bila dah offer, cepat pulak habisnya. memang laku la set botol air ni. tambah2 lagi ada dapat botol air tambahan - tapi kena tambah duit sikit la... kali ni, warna hijau pulak.. cantikkan :-) aku ada warna biru, tapi tak letak dalam peti, letak luar je.. tak menggalakkan orang minum air peti :-)

 ni pun bekas simpan barang dalam peti ais juga.. aku ada juga ni tapi tak pakai, simpan sebab yang aku beli dulu segi empat sama.. kali ni kalau nak beli yang segi empat tepat ni, comel gak eh.. baru la aku rajin nak mengemas peti ais tu.. hehe.. Yang belah kanan tu, set botol susu kanak2.. hmm.. macam besar sangat nak kasi aqil dan adiknya minum.. bekas tempat letak susu pun menarik jugak ni... 

yang ni pulak, cute2.. gunanya untuk letak telur?? huhu.. kalau aku, jadi tempat letak apa ni ek? tempat letak manik kot. hehe.. comel comel comel..

botol air!!! pelbagai warna.. aku dah ada yang hitam besar 1 liter lebih tu. hari2 la duk angkut botol tu.. tapi bila tengok warna purple tu macam cantik je..

Nafsu nafsu.. bersabar la yek.. kalau nak order, leh la order ngan i. I boleh kasi best price tau.. hehe.. Jadi ahli dah lama la, sampai baru2 ni nak keahlian nak mati dah sebab tak cecah sale 500 setahun. terpaksa hasut kawan2 dan adik beradik ku untuk beli, sebab nak cukupkan 500 tu.. hahaha.. now, dah tahun baru, kira selamat lagi la sale untuk tahun ni dan tahun depan.. Rugi la kalau keahlian mati, sebab dah maksimum percent..

Rasa-rasanya, ramai juga kaum wanita yang meminati tupperware ni.. even dah ada orang lain yang tiru, tapi tetap tak sama even rupa parasnya adalah sebijik.. Ada tu (termasuk aku) simpan je tupperware ni tapi tak guna2.. yela, guna ikut ocassion la kan.. kang hilang ke apa, tak ke sayang. mahal woo... kumpul sikit2, lama2 cukupla koleksi ku.. :-)

ok. bye..

wassalam 


 

5 comments:

misscha said...

x habis2 makcik tupperware nih :p

fiza arshad said...

hehehe samela kite kak sue, peminat tupperware, ms mule2 nk naik umah baru last year, pnye la byk beli tupperware, at last skrg pn ade yg tak gune hehehe :)

ejaMaria said...

wah... promo baik bagi diskaun best price... akak tak tau Sue member... klu tau order je ngan Sue... akak pun pengguna tupperware... membership dah mati kot... hehehe

akak mmg guna tupperware kat rumah... bekas bekal anak pun pakai tupperware - pesan ngan anak : lepas makan simpan bekas dlm beg, nnt hilang... hehehe...

Suliana said...

misscha,

haha. biasala dah minat namanya..

fiza,
shh.. yg tak pakai tu diam2.. nanti kena bebel dgn room mate :-)

kak maria,
hehe.. aqil nanti kasi bekas taufufa tu je nanti. klu nak beli, leh la minta su beli kan.. upah skit2 je :-)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

sue kat jb minggu nikh ader tupperware fair...jom turun jb...huhuhuhuuuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails