Saturday, October 1, 2011

streamyx in d house :-)

Assalamualaikum..

Hoyeaahh.. Hari ini dengan rasminya rumah kami dah ada line tetap internet iaitu streamyx.. yeay!! Harap2 lepas ni tak de la aqil je yang duk conquer laptop kan.. Takde la ibu dan ayah kena beratur tunggu turn nak layan tenet lepas ni. mujur laptop lama masih boleh dipakai setelah digodek2 oleh en hasben.. So, boleh la berwifi kat dalam rumah..

Actually plan sebelum ni nak pakai unifi.. sekali tu, line unifi belum ada di area rumah kami.. hampa juga tapi tak pela, save bajet ku :-) streamyx pun streamyx la. Kami dah terminate broadband yang lama.. Masalah dengan broadband lama ialah dah lembab dan dah capai maximum download.. Kena tambah bayaran bulan untuk menikmati kadar yang lagi laju.  Apa sangat yang aku download nya.. cerita upin ipin je la.. hehe.. Kalau tak download pun, tengok dalam youtube pun kadang2 sangkut..

Pakej streamyx yang kami ambil ni adalah special sikit, staff price ye dari adik ipar.. hehe.. bulanan RM 66 dengan kelajuan 2MB.. dapat line telefon dan juga telefon oren sebijik.. Setakat ni, performance tenet adalah sangat okey compare dengan broadband.. yela, baru lagi kan.. lama2 nanti tak tahu la camana performance nya...

Okey la, nak gi open house umah kawan pulak.. babai.. wassalam :-)

3 comments:

littlehumblelynn said...

Wah,ada open house lgk.internet thru fixed line kdg2 ok,kdg2 lembap gak :-(

fiza arshad said...

hehhee klaka lak fiza bace when kak sue kate kne beratur berebut nk gune tenet hehhee..kt umah fiza pn gune streamyx je gk kak sue, cni pn lum ade unifi..tp so far mmg laju la..juz tepon line free tuk umah ke umah tak gune mane..sebln byr rm110 fix..

misscha said...

okey ler..tuuuuuu........

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails