Wednesday, October 5, 2011

PTPTN UJRAH

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua.. beberapa bulan kebelakangan ni, topik yang hot di kalangan member2 ku adalah pasal PTPTN UJRAH tu.. Mungkin secara kebetulan, ramai yang dapat tawaran pada tarikh yang sama iaitu 19/7/2011.. so, ni dah berapa hari bulan ni.. sebabnya tawaran hanya 90 hari dari tarikh surat tawaran.. Aku pun belum settle menjawab benda ni.. hehe.. Tapi, hampir selesai la proses menerima tawaran tu.. tinggal lagi nak pegi matikan stamp je kat LHDN..


Rupanya (baru tahu ni) nak matikan stamp ni bukan takat pegi LHDN aje. kena pegi pejabat pos dulu, beli setem hasil RM 10, then baru pegi LHDN untuk matikan stamp.. ingatkan buat semua kat LHDN tu kan.. tu le, tak reti, tak pernah buat. now, dah tahu ye anak2.. hehe..

4 set dokumen ye kawan2.. Diploma dan degree sekali.. Terima je la kan tawaran ni. Malas dah nak fikir2 panjang ni.. tapi, bukan hantar menonong je, dah berapa lapis arguement dibuat tentang perkara ni. Bila melibatkan pemotongan gaji, mesti la semua melompat2 kan. aku bukan tak bayar loan ptptn ni, dah start bayar masa mula2 dapat keje dulu. Cuma tak fix la monthly payment tu. Ada duit lebih, bayar lebih, duit ala2 tak de, bayar sikit je la.. janji gerak kan..

Banyak pendapat tentang ujrah ni. terpulang pada individu masing2. duit masing2 kan.. Ada kata untung, ada kata tak untung. Tak kisah la, janji hutang tetap kena bayar kan.. Ok bye.. wassalam :-)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails