Thursday, October 13, 2011

menggelabah

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua.. hari ni aku pakai baju kurung kaler oren. ceh, tetiba plak mention pakai baju kaler apa.. apa hal? hehe.. saje suka2.. Semalam sibuk mencari baju apa nak pakai nak pegi keje ni.. yela, bila perut makin membesar ni, baju adalah sangat limited.. Ulang pakai hampir setiap minggu baju yang sama.. Koleksi baju kurung dan blaus mengandung pun limited.. Nasib baik ada lagi baju kurung yang besar2 untuk dipakai.. baju tu insya-Allah sume lepas lagi, tapi tang kain tu, lepas juga, tapi macam sarung nangka la pulak.. haha.. buruk rupanya.. Aku ada dua helai baju mengandung yang labuh tu. Masa time aqil dulu, lagi 2 minggu nak beranak baru beli.. kuikuikui.. Konon belek2 nak pakai semalam, tapi rasa gedoboh la pulak, adakah perut tidak cukup besar nak pakai baju tu. Lagi satu, rasa macam pakai baju tido je nak gi pejabat, macam lain je.. kenapa dulu tidak berperasaan begini? hehe.. tak pela, kita tengok 8 bulan ke atas nanti, cantik ke tak pakai baju tu..

Hari ni juga ada warehouse sale kat SOGO nun.. hmm macam nak jengah ke sana pulak.. tiba2 rasa macam  menggelabah sebab tak prepare apa2 lagi untuk anak ibu no 2 ni.. yang ada hanyalah baju2 aqil.. memang la orang kata ala, pakai je la baju aqil, tapi rasa macam tak adil pulak kan kalau buat macam tu.. Bukan la aku nak memborong sakan pun, at least, ada  baju baru untuk untuk baby ni.. lepas ni nak kena buat cek list pulak la, barang apa yang perlu dibeli. hehe...

okla.. nanti kita sambung2 cerita lagi ye.. tata.. wassalam.. Mulakan harimu dengan senyuman :-)
 

7 comments:

missbby said...

saya masa pregnant dulu, baju mengandung la paling banyak, tak taulah naper saya sanggup berbelanja untuk baju pregnant padahal tau tak lama pun pakai baju tu kan..

JunAina said...

salam...

kakak aina baju mengandung semua dah masuk muzium...hahahaaa...
fesyen baju dulu2 tak sama dengan fesyen mama zaman sekarang. dulu pakai baju labuh2 dan besar2 org zaman sekarang boleh aje pakai baju ketat menapakkan perut yg membulat tu (kekadang segan nak tengok...hehehee...). fesyen seluar pun banyak, yang ada kantung kat depan tu. muda2 ni ok je beli nanti boleh pakai lagi untuk adik2nya.

baju2 baby tak yah beli bebanyak, nanti baby cepat besar!

ejaMaria said...

hehehe... akak perut jenis tebal/besar... 5 bulan pregnant mmg dah kena tukar pakai 'uniform'... jadi harus ada baju pregnant utk stok seminggu... weekend lagi... hihihi

LidaRahim said...

akak dulu pon fikir pakai jer baju kakaknya banyak lagi yg elok2.. tp lama2 asal beli baju baru kakak (sebab baju dah kecik2).. adik pon tetap dapat baju baru jugak (tak sampai hatilah)

tapi masa kecik2 ni sblm 6 bln boleh la pakai baju lama2 sbb abg/kakak diorang tak lasak lg masa tu.. baju pon nampak bersih jer.. tp bila dah pandai guling2 nampak dah kusam baru la boleh tambah koleksi abg adik

Suliana said...

missbby,
koleksi baju mengandung saya skit je.. utk kali ni tmbh beli 2 pasang je yg baru :-)

kak aina,
hehe.. baju ngandung org dulu2 sume pesen gaun labuh tu kan :-)

kak maria,
weekend pakai je la baju sendat2 duk umah, klu berjln tu yg pening skit pilih baju .. hehe

kak LR,
betul2... suka je nk mnmbah koleksi baju anak2 kan :-)

myfirdz said...

sy 5 buln leh pkai bju kurung lg... perut kecik sgt.. tp hubby mrh pkai bju kurung, sbb tang kain mmg dh kna buka zip.. so, pkai jubah je... baju mengndung x beli pun sbb xde yg lbuh... mst singkt sbb sy ni tggi lmpai.. kak ipar bg pnjm bju prgnent dia yg mak dia buat...so, msa prgnt mmg x beli beli jubh je, sbb lps ngndung pun leh pkai...

misscha said...

tu la kan kesian anak no 2....ekekeke

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails