Friday, October 21, 2011

friday's story

Assalamualaikum...

Dah petang ye kawan2.. baru nak update blog ni. hehe.. sekarang ni musim hujan petang kan.. malam tadi hujan malam, pun best juga, sedap je tido tak payah buka ekon, pasang kipas pun dah sejuk.. 

Aktiviti tengahari adalah ke SOGO.. hehe.. anyway, member card sogo dah expired bulan 9.. so, pegi la renew balik tadi.. kena bayar RM 24 untuk dua tahun, dah tak boleh renew setahun2 dah.. dan aku telah menebus point2 ku yang selama ni duk sibuk ulang alik soping di situ. tak de la banyak mana pun point nya. nak redeem barang macam tak berbaloi je, so, amik la voucher duit.. dapat tukar RM 50.. hehe.. siap beli payung SOGO lagi RM 10. now dah ada dua kaki payung Sogo.. Bukan apa, payung2 di rumah sudah ada yang terkeluar besi nya tambahan lagi payung dia best dan cantik juga :-)

Alang2 dah dapat voucher tu, aku terus pegi beli barang. hehe.. baju ultramen untuk dua orang anak sedaraku, yang mana mama dia dah berkenan kat baju ultramen aqil.. aqil dapat botol susu baru, yang besar punya.. beli murah2 je.. cap pureen.. sekarang ni, dia dah kuat minum susu la.. mungkin dia dah berminat nak minum susu. kat taska, cikgu dia bagi dalam cawan agaknya. bagus la macam tu. tapi kat rumah siap pesan, aqil tak nak minum dalam cawan.. lepas susu, susu lagi. aish, kalau macam ni, ibu kena beli cerek yang tekan2 tu la ek.. sebab sekarang ni, asal nak air panas je, kena masak pakai heater tu..

Ada satu malam tu, dia bangun cakap nak susu.. ibu ni mana la biasa bangun malam buat susu.. haha.. sian aqil kena marah. "ha, nak susu?? tido2.. minum air kosong ni".. sian dia nangis2 tido tak dapat susu. bukan apa, sebelum tido tu dah kasi susu, boleh plak bangun tengah malam nak susu.. haa.. tu je la nak story ye aktiviti hari ni.. tak boleh soping lebih2 dah.. baju baby pun tak beli dah.. sebab aku dah beli cd 5 keping, jadi, tunggu bulan depan plak ye kalau nak tambah2 new thing. hehe.. lagi pun, nak balik raya haji lagi, duit lagi.. huhu..

Eh, dari cerita sogo dah melalut2 dah.. oklah.. selamat berhujung minggu kawan..

 

2 comments:

Syahada Ahmad said...

hahahaha, sian Aqil...
knape x kejutkan ayahnya suh bancuh?
sha ni kena bangun sokmo buatkan Aliya susu, ade sekali tu 3 kali. Sabooo je lah, kalau tak mmg semua orang xleh tido, pakat dengar aliya meraung. ehehehe

Eyriqazz said...

alisya kalo b4 tido dah abis sebotol, dia jrg bgn malam mitak susu lg.....melainkan, dia x makan makanan berat aritu.....
tp, papa dia nak gi keje jer....meraunglah nak susu(dah lapar sgt)....hihihiiii....
kalo dia trus trtido tnpa susu, mmg wa tau iman kena berjaga kul 3 lebih ke atas....alisya meraung nak susu.... ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails