Monday, October 24, 2011

dah rajin balik :-)

Assalamualaikum..

Hai korang!! sihat ke.. me, alhamdulillah sihat.. tadi pagi ada check up di klinik.. Alhamdulillah, heart beat baby ok, 147.. tu je la yang boleh didengar. nak scan visual memang tak dapat la kan, melainkan pegi swasta atau pun hospital terus. hehe.. oh, minggu ni berat ku sudah jadi 52kg.. 2 minggu naik 0.5kg. sekarang dah memang kena check up 2 minggu sekali.. Nasib baik, setakat ini, tak de merah lagi kehadiran ku, melainkan hari ini, tapi bersebab la kan, so ada peluang lagi kalau terbangun lambat untuk bulan ni.. :-) tadi pun kena amik darah cucuk kat lengan.. dah lama tak amik HB, sejak bulan 7 lagi.. katanya stok habis.. stok apa tak tahu la plak.. stok kapas sejuk tu kot. huhu..

Okey, weekend semalam yang sibuk duk canang boring, malas la apa la, akhirnya, ku berjaya juga membasuh baju2 baby.. hehe.. dah basuh, tak sempat nak lipat lagi.. Time angkat, dah malam (kes berjalan sampai malam la ni - mujur tak hujan). Baju2 sudah kering. Bila dah kering, berkedut pulak kan.. ada hati macam nak gosok je baju2 comel itu. haha.. mak kau ni dah la pemalas gosok baju.. time aqil dulu, semangat betul gosok baju baby sampai tertanggal gambar2 kat baju aqil, iron panas sangat.. hehe..

penuh ampaian baju baby :-) baju aqil pun ibu recycle balik.. dah basuh baju, boleh la siapkan bag hospital plak :-)

Tengok la malam ni, kalau rajin, akan bersambung lagi tugasan tersebut.. Drawer plastik aqil pula telah pun selamat dikosongkan, beri laluan untuk baju adik pulak.. Baju2 aqil telah selamat dimasukkan dalam laci meja solek.. ha.. muat pun, lapang lagi, nampak sangat baju aqil sikit. huhu... Actually, banyak je tempat kosong nak sumbat2 baju, tapi belum mengemas dengan betul2 lagi.. lepas ni, giliran almari kami pulak nak dikemas. Mesti banyak benda yang akan dibuang.. maklumlah, aku ni jenis pembuang juga orang nya. hehe.. tapi ada certain benda yang buat aku akan berfikir banyak kali nak buang, yela, kadang tu sentimental value, even terjumpa kad2 yang hasben kasi, sayang nak buang - kenangan. hehe.. tapi, kalau simpan, buat sampah la pulak. haha..

Okeyla, last but not least.. gambar mak yong on 32 week plus2.. gambar hari ni.. perut dah makin membesar.. semalam, siap mimpi lagi aku nak bersalin.. tapi tak bersalin2 juga. bangun2 je frust, apasal tak bersalin lagi ni.. haha.. tak sabar nak tunggu baby ni keluar :-) doakan kesejahteraan kami ye.. 

 love.. motif? hehe

tepi dinding pun boleh.. nak wat photoshoot tak mampu, sini je la.. hehe

ok. bye.. have a nice day ye.. wassalam 

6 comments:

faiez said...

kecik je perut sue

MommyAqil said...

tula..kecik je perut..mesti senang nk kurus balik sbb bdn tak naik pn..huhuhu...

Suliana said...

faiez & mommy aqil,

kecik ke.. rasa dah memboyot sgt dah ni.. hehe

Amiizaa2001 said...

slim jerk mama:)

Syahada Ahmad said...

comel je ibu aqil ni. memboyot pun tetap maintain cun. Rahsia?? ehehehe

mamamuaz said...

Owh..nmpknya sy pun kena slow2 prepare dah ni...kang perut dh lg besar pergerakan agak terbatas...heheh

InsyaAllah semoga dipermudahkan segalanya Su. Amin..;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails