Friday, October 14, 2011

cheese nan super meleleh..

Assalamualaikum..

Lunch apa tadi? tengahari ni, aku dan kawan ku telah menikmati roti nan cheese yang paling best.. Baru2 ni dapat emel dari kawan, may be dari bloggers juga tapi sumber tidak diketahui blogger mana, tentang kesedapan dan kelelehan nan cheese nya..

Rupanya, kedai dia dekat je ngan opis aku ni.. lalu lalang kat situ hari2, tak tahu pulak ada kedai cheese nan yang best.. Rata2 kat situ memang order cheese nan nya la.. meh tengok gambar je la ye..

 saiz roti dia kecik sikit dari kedai mamak, tapi tebal... tengok tu cheese dia meleleh... RM 5 ye..

 aku rasa dia pakai mozarella cheese kot.. makan panas2 memang sedap..

 see the cheese.. aku memang suka makan nan cheese.. selalu kalau beli cheese dia macam malu2 kucing je:-)

 excited gitu... :-p

sedap dimakan dengan kuah dal ni... RM 2..

Sedap dimakan ketika sangat lapar dan makan kena panas2.. kalau tak lapar sangat takut tak habis, dah hujung2 tu muak juga la nak habiskan.. sampai merah2 muka aku kekenyangan.. upss.. kedai dia kat area medan tuanku. Namanya RSMY atau nama lama dia Nasi Beriani House.. deret2 dengan Lotus Hotel dan restoran Hanifa.. kepada peminat cheese nan, apa lagi.. silalah mencuba keenakannya.. :-)

bye.. wassalam..


 

12 comments:

  1. wow cheese dia mengalahkan pijahat lor! noted!

    ReplyDelete
  2. waa best la cheese die byk. slalu nan cheese ciput gile..

    ReplyDelete
  3. mama mya,
    sedap juga :-)

    kak LR,
    pegi jgn tak pegi :-) kang klu dapat tukar jauh, pyh plak nak dtg sini.. hehe

    ReplyDelete
  4. byk dah org review pasal nan cheese nih..nak gi gak la..lunch time bukak ek..tadi pi jalan tar, kalau tau tadi bukak, ,lunch kat sana jerk..

    ReplyDelete
  5. afni,
    betul tu, klu kedai mamak biasa ciput je cheese dia :-)

    iduraz,
    pegi la rasa.. hehe.. boleh la sekali sekala nak mkn.. sy pun tahu cheese nan ni rekomen by fren :-)

    ReplyDelete
  6. aduhai... saja la Sue ni buat akak tergoda... ;p

    ReplyDelete
  7. kak maria,
    lepas ni nmpak la akak melintas depan maju ni kan.. hehe...

    ReplyDelete
  8. Wah wah wah.. cheese dia dah sama mcm iklan piza.. bertali-tali

    ReplyDelete
  9. first time datang sini, sambil baca entry dan follow :)

    ReplyDelete
  10. chop....kat mane nieh..detailkan skit areanyer....hubby sker gler roti nieh.....

    ReplyDelete
  11. faiez,

    kalau tahu hotel lotus depan maju junction, dia sederet dengan hotel lotus tu.. senang cari kedai ni, sebelah restoran hanifa :-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails