Friday, October 7, 2011

cari bahan red velvet

Assalamualaikum..

Petang2 macam ni tiba2 radio kat opis ni terkuat pulak.. haha.. sume nak dengar bajet 2012 yang sedang dibentangkan oleh YB PM. Harap-harap  ada berita baik la ye untuk rakyat Malaysia..

Hmmm.. tengahari tadi, aku dan kawan2 berarak pegi kedai kek namanya Bake With Yen kat Lorong Haji Taib.. Punya la bersungguh nak cari bahan buat kek.. Memang dari dulu lagi duk bising nak makan kek red velvet.. So, apa kata kita buat sendiri.. hehe.. Modalnya pada permulaan ini memang agak besar.. huhu.. Bajet dalam RM 50 macam tu.. Tapi tu pun sebab aku ada beli barang yang dah habis macam tepung, gula etc.. Yang mahalnya apa tau, bahan2 nak buat topping tu, it cost me about RM 25 sekali buat.. Tapi kek ni orang kata yang menyedapkannya adalah enak dimakan bersama topping tu. Harap2 kek aku ni menjadi la nanti :-) Kalau jadi, nanti aku tayang dalam blog ni eh.. Kalau tak jadi pun, aku tayang juga.. hehe..

Ok, last but not least.. Nak tengok gambar mak yong ke? hehe.. Malu la nak bergambar sorang :-p dan hari ni sebab aku berjalan tengahari tadi dan pegi makan kat kedai mamak, rasa macam busuk gile bau melekat2 kat tudung ni.. Ntah le, lately deria hidung aku ni sangat sensitif dengan bau busuk.. huhu

30 weeks :-) hari ni ramai betul yang menegur perut aku dah membesar, dah nampak.. yela, dah 7 bulan meh.. 

bye..

wassalam

 

4 comments:

Amiizaa2001 said...

alalala mak yong slimnyaaaa...tak rupa mak yong...mak dara:)

faiez said...

perut je membesar....tetibe teringin jugak :-)

Suliana said...

kak mieza,

hehe.. anak dara apa nya.. dlm gmbr je nmpk cam ni.. hehe

faiez,
haah, su naik perut je :-)

Cik Eka said...

eka pernah jugak buat red velvet..sedap! hehe
topping dia guna creamcheese...tu mahal kan kak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails