Thursday, October 27, 2011

53 days to go?

Assalamualaikum..

53 days to go?? hmm.. takut tak?? kadang tu cuak juga memikirkan 'rezeki' bersalin kali ni.. Tiap orang punya pengalaman yang berbeza kan.. Rakan sekerja ku dah selamat melahirkan anak sulungnya. patut EDD nya raya haji nanti, tapi disebabkan ibunya demam panas, kena induce agaknya sebab heart beat baby dah makin laju.. hmm... dah selamat dah lahir seorang baby boy.. 

Aku pulak?? rasa takut tu tetap ada, lagi2 bila dah tahu sakit bersalin tu camana.. tapi, kali ni aku pegang juga kata2 semangat seorang kawan lama dan beberapa orang yang berpengalaman.. anak kedua ni selalunya senang bersalin, laluan dah ada.. harap2 macam tu la ye.. kalau time aqil, aku berpegang pada kata2 akak opis dulu, ala, tak sakit pun.. biasa je.. huhu.. dan oleh kerana kata2 positif tu, alhamdulillah, Allah permudahkan..

Sekarang ni, kalau dah baring, payah nak bangun. kalau dah ke kiri, payah nak pusing kanan. kena angkat perut sekali pusing.. haha.. alhamdulillah baby bergerak aktif.. kalau time aqil dulu, perut ni dah boleh nampak berombak2 bentuk siku / kaki masa dia tengah tendang2 tu.. hehe.. adik aqil ni sopan sikit.. hehe.. Ok, masa untuk camwhoring bersama ibu aqil :-) hari ni dah boleh pakai baju gaun labuh.. bajet ala2 princess gitu :-)

 merenung nasib...

 tempat yang sama je posing.. nak tunjuk batik kawan2 aku cat sendiri :-)

 teddy!!!

 menunggu lunch time..

pandangan lubang hidung.. bulat tak perut? hehe..

 hari selasa kelmarin.. tengah camwhore sorang2 sambil tunggu en abang tiba, tiba2.. eh apa warna putih tu ek??

cis bedebah .. sampai hati ko burung memberakkan diri atas tudung ku ini.. nasib baik tak jatuh atas mulut ku.. huhu..

dah, sekian, terima kasih :-)

wassalam ..

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

9 comments:

faiez said...

lawak la sue nieh...eh arini tetibe nampak perut besar plak..hahahahahhahahah..semoga dipermudahkan..amin

ilhamny said...

leh lak taik burung landing..hehehehe

Suliana said...

faiez,

hehe.. tu la effect baju yg kita pakai.. pakai baju ni, sume org ckp besar perut.. hehe..

linda,
tu la.. saje je cari pasal burung tu.. mcm tak de tmpt lain nak berak :-)

fiza arshad said...

comey n berseri2 kak sue preggy..bulat jer perot..scan bby boy eh? mg dipermudahkan ye!! take care! :) comey bj preegy tu wat fiza rindu time preggy dlu hehehe

Suliana said...

fiza,

tq :-) insylh girl :-) cepat2 la preggy balik.. hehe..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

sue besau gak kan perut ...

Kasih Kita said...

hahaha... burung tu pun nk interframe masuk blog akak la :)

LidaRahim said...

lama lagi kan? rilex r jgn fikir dulu gegege.. tp makin dekat nak due makin fikir pasal tu kan?

uish mmg bedebah btoi burung tu.. sekali tgk mcm brooch pon ada gak hahaha

fiza arshad said...

oh bby gal..tahniah..insyaallah ready preggy back after faris 2 years, amin :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails