Tuesday, October 18, 2011

32 weeks just around the corner

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua.. ok tak hari ni? hari ni dan petang semalam adalah hari yang mencabar bagi diriku.. Rasa macam nak terberanak pulak.. padahal minggu ni baru nak masuk 32 minggu.. kenapa ye? tulang dah mengembang agaknya.. tiba2 semalam rasa berat dan tak boleh jalan.. rasa macam nak nangis.. tapi sakit tu kejap2 je. Ingatkan dah habis dah.. rupanya hari ni, ada lagi sakit tu.. tiba2 tengah berjalan, dia datang.. jadi, aku terpaksa jalan slow2.. bos aku kata, takut baby terselit.. pinggang tak sakit pun lagi.. baby pun bergerak aktif lagi ni.. toing toing dalam perut ibu ni..  Carta pergerakan baby pun dah kena tanda dalam buku.. Alhamdulillah, kalau amik dari pukul 9 pagi pukul 11 tu dah complete 10 pergerakan..

 me on 32 weeks.. pic semalam, orang sibuk meeting, sibuk plak snap photo :-p 

akhirnya diriku sudah melengkapkan barang2 baby.. aku telah menyoping di One baby World di Taman permata dan juga JJ Wangsa Maju.. sorang2 je aku meround sebab ayah aqil melayan anaknya yang membuaskan diri.. nasib baik.. barang2 yang dibeli adalah pampers for new born, minyak yuyi, baju 2 pasang - confident je amik baju ropol2 pink kaler, mitten and booties tambah lagi 2 pasang, maternity pad, bantal baru, kapas bulat, tisu basah, nursing bra, mandian si kecil, nappy rash, cotton bud dan juga diaper beg.. Stokin ku juga beli baru, sebab masa aqil dulu, pakai stokin paras buku lali je, tak boleh2, tak lepas SIRIM tu, masuk angin jugak... hehe..

Semua baju2 ni belum dibasuh.. bila dah sakit cam ni, baru la merisaukan diri baju tak basuh lagi, beg tak siap lagi.. weekend ni la nak settlekan sikit.. 

aqil: oh, saya nak jadi abang ke.. 

owh ini budak bajet semua ibu beli kan untuk dia okey.. habis la mitten adiknya, sume aqil nak rasmikan dulu.. mestila dia yang sibuk2 nak buka semua dalam beg plastik tu.. tak pe la aqil.. harap aqil boleh terima adik aqil nanti ye.. jangan jeles lebih2 ye.. Ibu doakan yang terbaik untuk anak2 ibu..

bye..

wassalam




14 comments:

faiez said...

cute plak aqil pakai mitten..sue..faiz terasa mcm cepat sgt kan...masa berlalu....

Suliana said...

faiez,
yela.. time2 mcm ni mmg cepat je rasa masa berlalu.. rasa macam baru je announce dlm blog ni prgnt kali kedua, tup2 dah 32 week ...

ejaMaria said...

abis longgar getah mitten adik baby... Aqil nih... ;p

ermmm... jeles tengok org pregnant maintain tak naik... berat kat perut je... klu akak... owh... scary nak pregnant...

ops... sblm lupa hari tu akak ada baca kat blog sape ntah pasal minyak yuyee tu non-halal... Sue check balik nnt ye?... klu betul tak usah la guna... akak mmg tak guna minyak yuyee... akak pakai minyak telon yg botol kaler kuning tu je... takde la kesahkan yuyee tu...

Syahada Ahmad said...

sha baru nk cakap, cepat nye laaa.... sampai ke sha pun rasa cam ngiluuuu je...aiyoooo...
Body maintain slim je, perut je maju ke depan. Kalau sha rasanya x leh amik pic sebelah macam tu, mmg nampak sangatt kembangnya, kalau usia kandungan dah cecah macam sue la, skang ni maintain lg. hehehe

insyaAllah sue, semoga urusan kelahiran kali ini dipermudahkan.

Suliana said...

kak maria,

ha ye ke tak halal? nanti su cek balik. rugi la mcam tu rm 10 lebih tu, sape nak pakai plak tu..

sya,
terima kasih atas doa itu..amin.. nnti sya letak pic sya pulak ye.. hehehe

sisanizu said...

su,, cadangan lain.minyak BAYINI...best sgt minyak tu..anak beranak mintak MASTIKA

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

yeahhh mesti baby dalam perut suke coz...ader barang abru tok die eheheheee

MommyAqil said...

Wah nk dpt baby gegirl ke??hihihi..best je tgk pink karer semua..Semoga semuanya selamat ye Sue..

Suliana said...

sarah,

oo.. ok, nnti su try cari..

mama mya,
hehe.. mak nya yg terlebih suka :-)

LidaRahim said...

minyak herbanika (botol putih) dari nona roguy pon ok sue.. seswai utk bb gak..

Suliana said...

mommy aqil,
insylah :-) mekacih ye :-)

kak LR,
oo ok la tu, dah beli hari tu satu set, tak yah la beli lagi kan:-)

Kasih Kita said...

Duk sebelah pengarah pun sempat tangkap gambar hehehe

misscha said...

haha..kak su selagi sempat snap aje....

lily lotus said...

tup tap tup tap, kejap jer dah nak deliver eh..semoga semuanya dipermudahkan :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails